Artiklar

Artiklar

#38 Praktik skapar vinnare på Jula

Praktik före anställning?
Med oklart syfte, långa perioder och luddigt motiverade förlängningar värt att ifrågasätta – arrangerat av proffs ett utmärkt verktyg för att skapa anställningar.
Med tre av femton anställda från Kraftsamlings praktikservice ser Julas varuhuschef Henrik Ohlander upplägget som idealiskt. En vinna-vinna-situation, som han kallar den.
Det kostar kanske 100 000 kronor att anställa. Det är den krassa verkligheten. Nu får jag chansen att testa individen och skapa en lugnare introduktion än det hade blivit om jag anställde direkt.

 

Välkommen till Jula Svågertorp! Varuhuschefen Henrik Olander, själv trelleborgare som boende i Anderslöv, har samarbetat med Kraftsamling sedan butiken etablerades 2014.

 

Klockan är åtta och i Svågertorpsbutiken i Malmö är de röda Jula-skjortorna betydligt fler än antalet tidiga morgonkunder. Vid en lastpall plockar butiksmedarbetaren Andreas Nagy varor tillsammans med varuhuschefen Henrik Ohlander.

 

En annan av butikens 15 anställda skyndar förbi med en handtruck framför sig och ser varuhuschefen dubbelvikt över pallkragskanten.
– Är du här?, frågar han och låtsas förvånad. Akta ryggen, du är inte van vid den typen av rörelser.

 

25-årige Andreas Nagy är en av de tre trelleborgare som Henrik Ohlander anställt genom Kraftsamling. I likhet med de andra introducerades Andreas på Jula genom en kortare praktikperiod.
– Jag började här som praktikant i april men nu är jag inne på min fjärde månad som anställd, säger Andreas Nagy. Innan dess var jag på en restaurang i Malmö, men från årsskiftet och fram till att jag kom till Jula var jag arbetslös.

 

Han återgår till att plocka varor, och lägger till:
– Jag trivs riktigt bra här. Som det känns nu vill jag vara kvar här så länge jag får och kan.

 

Även Henrik Ohlander är nöjd. Han kom i kontakt med Kraftsamlings rekryterare första gången för några år sedan och har odlat relationen sedan dess.
– De tre som jag anställt genom er har kommit in genom praktik. Det är en jättebra väg, det har jag alltid tyckt. En vinna-vinna-situation. Får jag en bra relation med er håller vi förstås kontakten när vi har möjlighet att ta in en ny person, och kan vi vårda praktikanten och han eller hon därigenom får förutsättningar att göra ett bra jobb här så vinner alla på det. Alla.

 

Jula har funnits på handelsområdet Svågertorp i Malmös södra utkant sedan 2014. Koncernen har totalt 90 butiker i Sverige, Norge och Polen, och omsätter drygt sex miljarder kronor på 3 000 anställda. Ett storföretag, men fortfarande familjeägt av andra generationen Blank från Västergötland.

 

Henrik Ohlander fanns i företaget redan innan Jula etablerades på Svågertorp och 41 år gammal gedigen erfarenhet av detalj- och dagligvaruhandel. Som 13-åring började han jobba extra i pappans Vivo-butik. Och på den vägen är det.
– Jag bestämde mig tidigt att jag inte skulle jobba inom handel men så blev det ändå, säger han. När vi skulle öppna här var jag varuhuschef på Stora Bernstorp på andra sidan stan. Det var min chef som bad mig öppna varuhuset här på Svågertorp. Jag har faktiskt arbetat här tidigare också, som ställföreträdande butikschef på K-Rauta här intill.

 

Kraftsamlings rekrytering Andreas Nagy, till höger, är inne på fjärde månaden som anställd på Jula och hoppas kunna jobba i företaget en lång tid framöver. ”Jag vill vara kvar här så länge jag får och kan.”

 

Svågertorp hyser idag ett trettiotal handelsföretag. Området har renodlats och mindre verksamheter inom andra näringar än handel, ”frifräsare” som Henrik Ohlander kallar dem, har successivt flyttat ut. Byggmarknader, elektronikkedjor och andra sällanköpsbutiker som Jula, Biltema och Harald Nyborg dominerar. Livsmedelshallar lyser med sin frånvaro och avsaknaden av ett Coop eller Ica Maxi gör att Svågertorp-handlarnas säljstatistik blir jämnare över dagen. De toppar och dalar som dagligvaruhandeln ger upphov till saknas.
– Idag är det här Malmös starkaste handelsområde. Pratar vi om kedjebutikerna kan man nästan säga att du knappt finns om du inte finns här. Alla de stora namnen är här. Jag tror det var Bauhaus som kom först, för 15 år sedan, och sen kom alla andra. Malmö stad blev nog tagna på sängen av boomen och kundtillströmningen när Svågertorp etablerades. För bara ett par år sedan kunde ju folk knappt komma ut på gatan från parkeringarna, men det är bättre flyt i trafiken nu när man har byggt tre rondeller efter varandra.

 

Även möbeljätten Ikea lockades till Svågertorp, men har inte inneburit ett självklart lyft för övrig handel på området.
– Man skulle kunna tro att det märktes mer än det gör, men ställ dig frågan själv: Hur sugen är du på att gå in i andra butiker efter att du varit en halv dag på Ikea? Vi har kanske fått ett litet, litet lyft med Ikea här, men samtidigt attraherar vi inte riktigt samma kunder. De har fler lägenhetskunder än bygghandeln och vi andra som ligger närmare den.

 

Varuhuschef Henrik Ohlander har för länge sedan förlorat sig i berättelsen om Julakoncernen och Svågertorp. Under tiden har Andreas Nagy tömt pallen och gått vidare till andra arbetsuppgifter.

 

Vad är storsäljaren i sortimentet?
– Gissa, säger Henrik Ohlander.

 

Tryckluftskompressorer? Hylsnyckelsatser?
– Nä. Det är arbetskläder. De är fantastiskt prisvärda och säljer jättebra. Ta en titt på mindre hantverksföretag så ser du att många bär vårt märke Bluewear.

#37 Trelleborgskafé rekryterar med Kraftsamling: ”Det är rena rama lyxen!”

Systrar och bönors ägare Anna Ramsby läste Kraftsamlings nyhetsbrev, skickade ett svarsmejl och väntade på om något skulle hända.
20 minuter senare hade hon bokat möte med Kraftsamlings rekryterare. Nu är hon i full färd att rekrytera en nyanländ person till kaféets bed and breakfast.
Det är rena rama lyxen. Som företagare i Trelleborg är jag sjukt stolt över vad ni presterar!

 

Systrar och bönor har en jämn ström av kunder under dagarna.
– Men det är jättesvårt att säga vem som är vår typiska kund, säger Anna Ramsby. Vi har alla från dem som föddes ungefär när vi öppnade och precis har börjat gå hit på egen hand till gymnasieelever, medelålders och äldre.

 

Systrar och bönors Anna Ramsby gick i rekryteringstankar. En ny städare behövdes till kaféets bed and breakfast. Då plingade det till i mejlinkorgen.
– Jag fick ert nyhetsbrev! Vi har behövt en ny housekeeper eller hotellstädare sen i somras och pratade om hur vi skulle rekrytera, och precis då fick jag ert nyhetsbrev på mejlen. Så jag tänkte att jag skulle svara direkt och se vad som hände. Det tog 20 minuter, sen ringde en rekryterare upp och tyckte det var roligt att jag hade läst nyhetsbrevet och ville ha kontakt. När vi sen träffades fick jag en lista med flera namn, och i nästa vecka träffar jag två nyanlända kvinnor som sökt jobbet.

 

De två kandidater som nått hela vägen till nästa veckas slutintervjuer efter ett första urval av Kraftsamling är 27 respektive 47 år, kommer båda från Afghanistan och har kort tid i Sverige. Jobberfarenheten från hemlandet är begränsad.
– Vi pratar om personer som med all sannolikhet har svårt att komma in i arbetslivet, och för att de ska få chansen så behöver de folk omkring sig som pushar lite och lyfter fram dem. Hade vi kört en rekryteringsträff här som vanligt så hade de personerna kanske inte ens kommit hit, och hade de ändå gjort det så hade de kanske varit blyga, tysta och försynta och vi hade valt någon annan.

 

Anna Ramsby driver kaféet Systrar och bönor i centrala Trelleborg sedan 2006. Kaféet satsar hårt på färska och nyttiga råvaror – som handskalade räkor på den storsäljande räkmackan.

 

Anna Ramsby startade Systrar och bönor på centrala Algatan i Trelleborg 2006 tillsammans med sin syster. Tre år senare byggdes verksamheten ut från de ursprungliga 60 kvadratmeterna och 24 platserna till mer än det dubbla, och samtidigt drog Anna Ramsby igång Bed and Breakfast med idag nio rum på andra våningen.

 

Företaget sysselsätter 13 anställda varav fyra på heltid. Kafédelen är fortfarande hjärtat i verksamheten, men en omfattande catering och B&B:n står för merparten av intäkterna.
– Vi jobbade hårt i ganska många år för att bygga upp Systrar och bönor. De första åren var inte så enkla, men nu fungerar kombinationen kafé, bed and breakfast och catering jättebra.

 

Tankar på att avyttra kaféet och lägga allt krut i Systrar och bönors catering och bed and breakfast har funnits, men Anna Ramsby brinner fortfarande för starkt för kafédelen.
– Företaget mår bra. Det är inte ”wow”, men det är inte heller så att jag ligger sömnlös om nätterna. Men det är vansinnigt svårt att driva ett kafé, ekonomiskt sett. Vi har jättemånga kunder, en bra ström, men det handlar om små summor. Eftersom vi jobbar med färska råvaror får vi inte så bra täckning.

 

I väntan på sin nya housekeeper rycker Anna Ramsby in i kaféets bed and breakfast – nio rum på andra våningen i anslutning till kaféet.

 

Klarar du konkurrensen från Espresso House en bit bort på gatan?
– Ja, det tror jag. Vi har inte riktigt samma profil. Det är kanske lite för tidigt att säga att det inte påverkar oss eftersom de bara varit där ett år, men hittills har vi inte tappat något. Jag tror snarare att vi kompletterar varandra – och sen har vi ju sprit också.

 

– Och nu flyttar ju H&M snart in mittemot. Det är så att man gråter av lycka! För oss är det ju fantastiskt, och jag tror nog att Valengallerian kan få in en ny finfin hyresgäst, eller två eller tre, om de väljer att stycka upp H&M-lokalen efter att de flyttat ut. Om vi jobbar tillsammans så tror jag vi kan få ett starkare centrum med större köpkraft. Det finns förstås tusen drömmar om hur centrum ska se ut och vad som är bra för Trelleborg, men det viktigaste är att alla hjälper till och gör sitt, kommunen, fastighetsägarna och vi som driver verksamheter.

 

Anna Ramsby visar själv vägen genom att jobba med Kraftsamling och rekrytera lokalt, men tycker själv inte att det är någon stor sak.
– Alla individer har ett eget ansvar att försöka hitta en sysselsättning, men som arbetsgivare kan jag bidra genom att försöka öppna dörrar och vara tillgänglig och mottaglig. Jag vill gärna försöka rekrytera brett och jag hoppas att andra arbetsgivare också försöker tänka så. Jag kunde gått den enkla vägen och bara åkt in till Malmö och ryckt någon som redan jobbar i branschen, men jag har gjort mitt val och det här är jäkligt mycket roligare.

 

– Jag är jättenöjd med hur det här har fungerat. Det är rena rama lyxen. Som företagare i Trelleborg är jag sjukt stolt över vad ni presterar!