Artiklar

Artiklar

#37 Nomineringsrundan är klar – här är kandidaterna till Kraftsamlingspriset

En livsmedelsbutik, en snabbmatsrestaurang, och ett vårdföretag med två välskötta äldreboenden i Trelleborg.

Nu är de tre slutkandidaterna till det ärofyllda Kraftsamlingspriset 2018 utsedda.

 

Vardaga Högalids äldreboende.

 

Under veckan har arbetsmarknadsnämnden, de politiker som sätter målen för bland annat Kraftsamling Trelleborgs arbete, plockat fram och intervjuat de tre näringsidkare i kommunen som kämpar om utmärkelsen.

Vinnaren offentliggörs på Trelleborgsgalan 15 november.

 

I år står det slutliga valet mellan Nettobutiken på Engelbrektsgatan, McDonalds restaurang på Hedvägen, och Vardagas båda äldreboenden i Trelleborg, Täppan och Högalid. Kandidaterna har under de senaste åren öppnat dörrarna för ett stort antal personer som stått utanför arbetsmarknaden. Några har också anställts i verksamheterna.

 

Netto, McDonalds och Vardaga utgör tillsammans en liten del av alla de företag som Kraftsamling Trelleborg samarbetat med under det gångna året, för fler trelleborgare i arbete, men har alla utmärkt sig särskilt genom att skapa möjligheter och ge av sin tid på ett innovativt sätt.

 

McDonalds Hedvägen.

 

Förra årets vinnare, ESV Fastfood genom ägaren Elisabeta Kulevska, kammade hem inte bara Kraftsamlingspriset utan utsågs också till Årets företagare och blev med sina två prestigefyllda priser hela galans drottning. Ett erkännande som enligt Elisabeta själv försatte henne i ett tillstånd av ”dubbelchock”.

– Helt ärligt trodde jag inte mina öron när jag blev nominerad till Kraftsamlingspriset. Det var första chocken. Och sen blev jag nominerad till Årets företagare också, så det blev en dubbelchock.

 

Juryns motiveringstext gjorde henne rörd:

”Årets kraftsamlare har, med stort engagemang och hjärtat på rätta stället, bidragit till att många trelleborgare kommit in på arbetsmarknaden. Här förstår man vikten av att ge unga chansen till jobb och arbetslivserfarenhet och man månar om ett rikt lokalt näringsliv.”

– Det var mycket oväntat och det betyder jättemycket för mig. Äntligen känner jag mig som en erkänd företagare i Trelleborg och att det jag gör är uppskattat. Jag är rörd djupt in i mitt hjärta, sa Elisabeta Kulevska efter galan.

 

Netto Engelbrektsgatan.

 

Tidigare vinnare av Kraftsamlingspriset:

2012 KLS Ugglarps

2013 Securitas Sverige

2014 City Gross

2015 Dollarstore

2016 Reppu svets & montage

2017 ESV Fastfood