Artiklar

Artiklar

#38 Adecco premiärgäst när Kraftsamling bjuder hela Trelleborg på rekryteringfest

Öppna rekryteringsträffar för alla trelleborgare. Det blir verklighet från den femte oktober då Kraftsamling Trelleborg bjuder till fartfyllda jobbfester med speedintervjuer och chans att imponera på arbetsgivare.

Premiärgäst blir bemanningsjätten Adecco.

– Roligt att vara först ute, säger Adeccos Magnus Säll. Vi har många uppdrag i sydvästra Skåne och kommer plocka fram ett par konkreta jobb till träffen.

 

 

Adecco är världsbäst på jobb – Kraftsamling är bäst i Trelleborg. Adeccos Magnus Säll och Kraftsamlings Marcus Pode i en paus i veckans samtal på Adecco i Malmö.

 

Fredagen den femte oktober bjuder Kraftsamling in hela Trelleborg till senaste nysatsningen – rekryteringsträffar med ett urval av de många företag som valt samarbete med Kraftsamling för fler trelleborgare i arbete. Med start under hösten kommer Kraftsamlings rekryterare arrangera fredagsträffar på Östra Vallgatan med arbetsgivare från skilda branscher, med personalbehov som gemensam nämnare.

Magnus Säll, Key Account Manager på Adecco Skåne, uppskattar initiativet.

– Ett fantastiskt initiativ av Trelleborgs kommun att ordna det här för invånare som står utanför arbetsmarknaden och kan ha svårt att hitta jobb, och roligt för oss att vara först ute.

 

Kraftsamlings rekryterare mötte Magnus Säll på Adeccos Malmökontor i veckan för att ta fram ett gemensamt upplägg för premiärdagen om två veckor. Samarbetet satte sig snabbt. Med start klockan halv tio fredagen den femte oktober öppnas dörrarna till Östra Vallgatan 2 i centrala Trelleborg. Inte bara för de arbetslösa kommuninvånare som har löpande kontakt med arbetsmarknadsförvaltningen, men för alla mantalsskrivna trelleborgare som är helt eller delvis utan jobb – eller på väg ut i kylan.

 

Tänket är enkelt och självklart. Kommunen agerar preventivt genom att öppna Kraftsamlings rekryteringsprocesser också för de som inte är öppet arbetslösa men som är uppsagda, varslade, har osäkra anställningsvillkor och svårt att försörja sig på sin inkomst. För Kraftsamling innebär det möjligheter att ta lösa fler rekryteringsuppdrag än idag. För arbetssökande öppnas fler jobbmöjligheter.

 

Samhället vinner, näringslivet vinner, den enskilde individen vinner.

 

En av de konkreta tankarna bakom fredagsarrangemangen är att ge möjligheter för de arbetssökande som kanske inte har så mycket i sin cv att istället visa sina goda sidor i en auditionliknande situation. Energi, blick, handslag och några säljande ord viktas högre än annars och med snabbintervjuer kan hela rekryteringsprocessen snabbas på.

– Vi kommer att berätta om Adecco och om våra uppdrag, och vi kommer också att ge de som kommer möjlighet att skriva in sig hos oss för att bli aktuella för fler tjänster framöver, säger Magnus Säll. För Adecco och för mig själv är den här typen av arrangemang lite av en passion: Att kunna förändra en människas liv genom möjligheter att hitta arbete.

 

Magnus Säll ser fram emot samarbetet med Kraftsamling Trelleborg och hoppas kunna bjuda Trelleborgs arbetssökande på flera jobbchanser den femte oktober.

 

Adecco saknar kontor i Trelleborg i dagsläget, men Magnus Säll kan se en etablering i närtid. Han är själv malmöit från början, men bor sedan en tid i villa i Kurland vid västra infarten med barnen Moa och Lukas och katten Zidane.

– Det kanske blir så att vi öppnar i Trelleborg. Vi försöker positionera oss i Trelleborg som en aktör inom bemanning och rekrytering på ett tydligare sätt än tidigare. Delvis för att jag själv bor i kommunen, men också för att Adecco ser Trelleborg som en framtidsstad som vi tror kommer att växa, och behövs kompetens i den processen är vi en stark spelare som håller hög kvalitet.

 

Magnus Säll är själv engagerad i de lokala företagsnätverken och Adecco har bland annat gått in som bronssponsor till den årligen återkommande Trelleborgsgalan där framstående prestationer i kommunen uppmärksammas.

– Och jag går på TFF-matcher även om jag i själen är himmelsblå. TFF är viktiga för stan rent affärsmässigt, och sportsligt hoppas och tror jag att de reder upp läget och spelar allsvenskt 2019 också.

– Adecco är världens största HR-bolag och vi har muskler för att satsa. Vi samarbetar gärna med en lokal aktör som Kraftsamling. Min erfarenhet är att man gärna jobbar ganska lokalt i Trelleborg, internt och inom kommunens gränser, så av den anledningen kan det vara ganska bra att vara representerade på plats, både i det här sammanhanget och längre fram.

 

Adecco är klara men parallellt pågår planeringen för höstens övriga rekryteringsträffar. Samtal hålls för närvarande med flytt- och logistikföretaget Move4you, och också med ett expansivt lokalt företag inom byggbranschen.

 

Rekryteringsträffen med Adecco äger rum på Östra Vallgatan 2 i Trelleborg fredag femte oktober klockan halv tio.