Artiklar

Artiklar

#4 Lyckad rekryteringsoffensiv av Kraftsamling ger mersmak

”Vi sätter Trelleborg i arbete!”
Med en självsäker formulering, massor av leenden och hårda karameller har Kraftsamling mött verkligheten mitt i Trelleborg.
Och den har gett mersmak.

Nu packar vi ihop för den här gången, men vi har haft några bra dagar här på Valen, säger rekryteraren Malin Rosander.

 

”Anställ en trelleborgare!” En handfull arbetsgivare har under veckan hörsammat Kraftsamlings uppmaning. I bakgrunden intervjuar Helena Helldal en av de arbetssökande trelleborgare som avses på flyern.

 

Kraftsamling Trelleborg – Trelleborgs kommuns rekryteringsservice för företag och arbetslösa trelleborgare – har under veckan som gått varit ännu mera tillgängliga och utåtriktade än vanligt och flyttat en del av verksamheten till Valens köpcentrum mitt i Trelleborg. Från centrumets öppning klockan tio på förmiddagen till sex på kvällen har rekryterare och säljare marknadsfört servicen.

 

Efter fem intensiva dagar i allmänhetens blickfång väntar en utvärdering av kampanjen. Rekryterarna Malin Rosander och Helena Helldal nöjer sig med en kort summering redan idag, på kampanjens sista dag.

– Jag tycker att det har varit lyckat och givande för oss, säger Helena Helldal. Roligt att prata med alla som kommit förbi och ställt frågor eller bara tagit en flyer med information, och med barnen som spanat in karamellerna på bordet!

 

Kraftsamlings rekryterare Helena Helldal och Malin Rosander är nöjda med utfallet efter en veckas kampanj på Valens köpcentrum i Trelleborg. Åtminstone fem företag och ett stort antal arbetssökande har besökt montern.

 

Veckan på Valen har haft tre huvudsakliga syften: Att visa upp och berätta om Kraftsamling Trelleborg och kommunens rekryteringsarbete för nyfikna trelleborgare, att marknadsföra tjänsten för arbetssökande och hitta potentiella kandidater till aktuella rekryteringar, och att fånga upp eventuella arbetsgivare i folkvimlet.

 

Malin Rosander som huvudsakligen jobbar med att sälja in rekryteringstjänsten till företag i regionen är överlag nöjd med utfallet. En hel del förbipasserande har stannat till, sneglat på vepan med den lite utmanande texten ”Vi sätter Trelleborg i arbete” och ställt frågor. En och annan trelleborgare på jakt efter jobb har fått upp ögonen för platsannonserna på www.kraftsamlingtrelleborg.se.

– Och vi har faktiskt träffat fler företagare och andra arbetsgivare än vi hade räknat med, säger hon. Det är roligt.

– Igår kom förresten en politiker från en av våra grannkommuner förbi och tyckte att vi gör ett bra jobb med Kraftsamling, och vi har haft besök av en och annan politiker från vår egen kommun också.

 

Har besöken gett några leads? Företag som vill ha samarbete?

– Jodå. Vi har haft åtminstone fyra eller fem arbetsgivare på besök. Bergkvarabuss var här igår, och idag har byggföretaget Föfa Smygehamn varit här. Eventuellt skulle Point Logistik också komma förbi idag. De hörde av sig tidigare i veckan. Häromdagen fick en av våra kolleger en påhälsning av Werners Backhaus, kaféet här på Valen, och i onsdags var en person från Vardaga här. Vi är redan igång med ett par av uppdragen nu.

 

Bergkvarabuss personalplanerare Goran Zivanovic är en av alla arbetsgivare som under veckan besökt Kraftsamling i Valengallerian. Här med säljaren Marcus Pode.

 

Andra reaktioner?

– En del har varit förvånade över att Trelleborgs kommun erbjuder en sån här service helt kostnadsfritt, så vi har fått ganska många tillfällen att förklara att vi gör det här för att så många trelleborgare som möjligt ska komma i arbete och att det ger valuta för medborgarnas skattepengar, säger Helena Helldal.

 

Blir det fler liknande kampanjer framöver på Valen eller någon annanstans?

– Ja, men det tycker jag. Vi är en utåtriktad verksamhet och vill ju visa oss, marknadsföra Kraftsamling och berätta vad vi kan erbjuda för arbetsgivarna. Det är viktigt att så många som möjligt vet vad vi gör.

 

Vad händer nu då?

– Nu närmast kommer vi att återgå till att kontakta arbetsgivare i regionen och dra in rekryteringsuppdrag. Vi hoppas att ännu fler har fått upp ögonen för oss efter den här veckan och ger oss möjlighet att komma ut och berätta mer ingående om vad vi kan erbjuda.