Artiklar

Artiklar

#40 Sibyllas superfacit: 33 fullträffar ska bli fler med Kraftsamlings rekryteringsträffar

33 lyckade samarbeten på tre år ska bli ännu fler. Nu söker Sibylla och superkraftsamlaren Elisabeta Kulevska två nya restaurangbiträden till Trelleborg.

Elisabeta väljer fart och fläkt på Kraftsamlings rekryteringsträffar för att hitta rätt.

– Jag letar efter personer som utstrålar energi och proffsigt bemötande, säger hon.

 

Elisabeta Kulevska, ägare till bolaget ESV Fastfood som driver två Sibyllarestauranger i Trelleborg, prisades som årets kraftsamlare ifjol. Nu letar hon ny personal genom Kraftsamling Trelleborg.

 

– Jag söker två restaurangbiträden och egentligen en arbetsledare också, men den rekryteringen vill jag att vi genomför som vanligt, med ansökningar och längre intervjuer direkt, säger Elisabeta Kulevska. Som det är nu driver jag båda restaurangerna själv och jag behöver verkligen avlastning av en arbetsledare så det är en superviktig rekrytering för mig.

 

Nya restaurangbiträden är förstås också en nödvändighet för att verksamheten ska fungera. Efter att två medarbetare nyligen valt att gå vidare till andra jobb behövs ersättare.

– Så ser det ut i den här branschen. Jag har ett par anställda som varit hos mig länge, men många är lite yngre och kanske har andra mål på längre sikt. Jag vet att det förmodligen blir svårt att hitta personer som har så mycket erfarenhet så att de kan gå rakt in och göra jobbet, men jag ser alltid till att nya medarbetare lärs upp ordentligt i början.

 

Elisabeta Kulevska och hennes franchiseföretag ESV Fastfood AB blev förra hösten utsedd till årets kraftsamlare i Trelleborgs kommun för sitt omfattande rekryteringsarbete tillsammans med Kraftsamling Trelleborg. Sedan 2106 har hela 33 tidigare arbetslösa trelleborgare fått jobb på Sibylla. En del har gått vidare till andra jobb, några är kvar i företaget.

– Energi, proffsighet, hög servicenivå och ett trevligt bemötande är jätteviktigt. Vi står och faller med våra kunder och är beroende av att kunderna gillar upplevelsen och vill komma tillbaka. Sibylla har satsat och gjort sig ett namn de senaste åren, men varumärket är inte riktigt så starkt att det säljer sig självt. Det är tuff konkurrens i snabbmatsbranschen och det kommer nog bli ännu tuffare här i Trelleborg framöver.

 

Kraftsamlings rekryteringsträffar vänder sig till hela Trelleborg. Planeringen för kommande fredagar är i full gång. Ambitionen är att kunna erbjuda en bredd i valet av inbjudna arbetsgivare – och chans att träffa arbetssugna trelleborgare.

 

Företagare och intresserad av rekryteringsträffarna? Du kan också delta!

Bemanningsföretaget Adecco och Sibylla i Trelleborg är de första arbetsgivarna som deltar i Kraftsamlings rekryteringsträffar. Vi träffas gärna och pratar upplägg för en rekryteringsträff med alla arbetsgivare som är intresserade av att använda tjänsten. Kontakta Kraftsamling Trelleborg här. Vi hörs!