Artiklar

Artiklar

#41 Relationer och rekryteringar ämnen när Reppu och Kraftsamling pratar framtid

Kvartalsvisa möten, rekryteringsträffar och utbildningsinsatser på företaget är några av de samarbetsområden som berördes när Kraftsamling Trelleborg i veckan bjöds till Reppu Svets & Montage för framtidssamtal.

Företaget har anställt ett femtiotal nya medarbetare under en sjuårsperiod – men söker ännu fler.

– Vi vill utveckla relationen med Kraftsamling, säger vd Sami Järvenpää. Reppu har ett stort behov att hitta bra arbetskraft och jag tror vi kan hitta lösningar tillsammans.

 

Samtal för framtiden. Kraftsamlings rekryterare Pierre Svensson träffade vd Sami Järvenpää och HR-ansvarige Fredrik Friberg från Reppu Svets & Montage för att vässa relationen ytterligare och diskutera nya rekryteringsvägar till företaget.

 

Sedan 2011 står Sami Järvenpää som ägare och vd för industriföretaget på västra industriområdet i Trelleborg. Under hans år som vd har Reppu växt rejält. Omsättningsökningen har gett företaget Dagens Industris gasellpriser både 2016 och 2017. Investeringen i ny personal har följt samma kurva. Omkring femtio personer har anställts de sju senaste åren.

 

Kraftsamling Trelleborg skapade tidigt samarbete med Reppu som fram till idag både anställt och gjort plats för praktikanter genom kommunens rekryteringsservice. 2016 belönades Reppus arbete med att öppna arbetsplatsen för de som står utanför med kraftsamlingspriset. I september bjöds Sami till kungaparets Sverigemiddag på Stockholms slott, för sina betydande insatser för att slussa nyanlända in i företaget. Och Sami Järvenpää vill mera.

– Vi har redan en relation till Kraftsamling men jag skulle gärna se att vi träffades lite mera regelbundet. Det är bra för oss att få en inblick i var Kraftsamling står för ögonblicket. Vi kanske kan ha kvartalsvisa möten där vi informerar varandra om vad som händer i respektive verksamhet, hur behovet av arbetskraft ser ut och hur tillgången är. Det kan göra att vi kan hitta lösningar tillsammans. Vi vill utveckla relationen med Kraftsamling.

 

Ett steg mot ett tätare samarbete togs när Reppu bjöd in till samtal kring rekrytering i veckan. Sami Järvenpää och HR-ansvarige Fredrik Friberg berättade om företagets utveckling och behov för de närmaste åren.

– Just nu har vi en kille från Kraftsamling som praktiserar som svetsare hos oss och det kommer ytterligare en på måndag, säger Fredrik Friberg. Det är bra, men behovet är ännu större, och inte bara hos oss. De flesta Trelleborgsföretag vi talar med skriker efter bra kompetens.

 

Reppus Fredrik Friberg och Kraftsamling i verkstaden. Uppåt 90 procent av företagets arbete utförs på annan plats.
– Utvecklingen går mer och mer mot att vi släpper uppdrag som handlar om prefabricering till andra och själva gör fler jobb ute hos våra kunder, någonstans.

 

Körkort och fungerande språk är en grundförutsättning för framtida kandidater.

– Det är egentligen de enda riktiga kraven vi har, säger Fredrik Friberg. Ett körkort är till exempel nästan nödvändigt för att klara jobbet. Titta in i verkstaden, det är inte så många som jobbar där inne idag. Utvecklingen går mer och mer mot att vi släpper uppdrag som handlar om prefabricering till andra och själva gör fler jobb ute hos våra kunder, någonstans mellan 80 och 90 procent. Är körkortet och svenskan på plats kan vi bygga på med yrkeskunskapen här hos oss.

 

Reppu har som många andra industriföretag ett generellt behov av duktig arbetskraft, men har särskilt svårt att hitta rörsvetsare och rörmontörer. Yrkeskompetensen är enligt företaget allt svårare att både hitta och attrahera genom traditionella rekryteringskanaler. Reppu annonserar själva och genom arbetsförmedlingen, och letar också inom branschen – men utfallet är inte tillräckligt.

 

Här kan en tätare samverkan med Kraftsamling kanske öppna nya rekryteringsvägar. Genom Kraftsamlings kontakter med kommunens nyanlända, inte minst inom sfi, svenska för invandrare, och genom Kraftsamlings möjligheter att designa arbetsplatsförlagda lösningar kan rätt kompetens hittas och förädlas.

– För oss vore det jättebra om Kraftsamling håller lite koll i de grupperna, menar Sami Järvenpää. Just bland de som kommer från mellanöstern tror vi att det kan finnas bra personer. Gas- och oljeindustrin är stor i de länderna och vi tror att många är duktiga rörsvetsare eller har rätt grunder. Vi är självklart intresserade av dem, men även av personer på tjänstemannasidan med bakgrund inom olja och gas. En ritare eller konstruktör inom piping är eftertraktad.

 

Byggsmide och svetsning i olika tekniker är ett av Reppus kärnområden och företaget har framför allt ett stort behov av duktiga rörsvetsare. Här svetsas en silo i verkstaden.

 

En annan rekryteringsväg kan vara Kraftsamlings nystartade rekryteringsträffar, varje fredagsförmiddag i Trelleborg. Med arbetsgivare på plats bjuder Kraftsamling Trelleborg in arbetssökande för intensiv matchning mot ett eller flera jobb.

– Vi kommer gärna till en rekryteringsträff och berättar, och vi pratar gärna med sfi-studerande och både vuxna och unga i utbildning genom Kraftsamling. Vi jobbar ju inte bara för att lösa akuta behov utan vet att vi måste titta tre år in i framtiden, så det handlar förstås om att bygga vårt varumärke också.

 

Regelbundna möten, rekryteringsträffar och arbetsplatsförlagda lösningar. Relationsbygge och nytänkande rekrytering. Mötet på Reppu gav tankar för framtiden.

– Vi behöver skaka i varje hörn för att hitta folk, och vi vill gärna jobba vidare tillsammans med Kraftsamling, säger Sami Järvenpää. Bara för att vi fått ett pris kan vi inte slå oss till ro.