Artiklar

Artiklar

#42 Ungt teknikbolag anställer nio genom Kraftsamling

Teknikföretaget Corebon i Arlöv samarbetar med Kraftsamling Trelleborg när företaget söker personal till företagets produktion.

I somras anställdes två personer genom Kraftsamling. I november får ytterligare sju trelleborgare jobb.

 

Kraftsamlings kandidater Slavica Stupar, Peter Sjöström och Abieyomie George på plats i väntan på intervju för jobb som produktionsmedarbetare på Corebon.

 

Efter en rekryteringsfas där Kraftsamlings rekryterare hållit i annonsering och ett första urval har nu företaget träffat och bekantat sig med samtliga kandidater – och mötena har fallit väl ut.

Anställningsavtalen ligger klara, och från och med november har Corebon för avsikt att nyanställa ytterligare sju tidigare arbetslösa trelleborgare i företagets växande produktionsavdelning.

 

Corebon, med rötter på Lunds tekniska högskola, LTH, har utvecklat och patenterat en produktionsprocess där företaget genom användning av induktionsvärme kan kapa tidsåtgången och därmed kostnaderna vid framställning av produkter i fiberkomposit. Med förbättrad kvalitet. Teknikgenombrottet har dragit till sig stort intresse från bland annat lastbilstillverkaren Scania, som genom en riskkapitalfond nyligen gått in med 35 miljoner kronor i Corebon. Kapital som hjälper företaget att ta steget från utveckling till produktion.

– Corebons teknik har potential att fundamentalt förändra och öka användningen av kolfiber i många olika tillämpningar, sa Christian Zeuchner, partner på bolaget som driver riskkapitalfonden Scania Growth Capital, till tidningen Dagens Industri i augusti.

– Vi ser en enorm potential för ökad kolfiberanvändning, bland annat inom fordonsindustrin där elektrifieringen kräver lättare fordon, fortsatte Christian Zeuchner till Dagens Industri.

 

Kraftsamling Trelleborg fick kontakt med Corebon under sommaren efter gedigen research.

– Vi kom i kontakt i precis rätt tid, och jag måste passa på att hylla de kollegor hos oss på Kraftsamling som letar nya potentiella samarbeten, säger Kraftsamlings rekryterare Pierre Svensson. De lyfte blicken och gick igenom företag i Burlövs kommun, det var så vi hittade till Corebon.