Artiklar

Artiklar

#45 Trogen kraftsamlare fortsätter växa – tog ny kontakt för rekryteringshjälp

Lars Pålsson och godistillverkaren Scandi Candy har gjort det förr. Under tre års tid har han hittat ny personal genom Kraftsamling Trelleborg.

Affärerna går bra, och Vellingeföretaget står dessutom inför en storexpansion. Lars Pålsson passar på att fylla på i personalliggaren med hjälp av Kraftsamling.

– Hittills i år har vi ökat omsättningen med 13% så vi behöver mer personal, i första hand under dagtid.

 

Scandi Candys vd Lars Pålsson har anställt flera personer genom Kraftsamling Trelleborg och vill göra det igen. I vår öppnar företaget nytt lager inne i Vellinge, och samtidigt flyttas produktionen av lakritsremmar dit. Fabriksförsäljningen av lösgodis kommer däremot att stanna i lokalerna i Hököpinge.

 

Godistillverkaren Scandi Candy i Hököpinge utanför Vellinge har sedan första kontakten togs med Kraftsamling Trelleborg i januari 2015 anställt sex personer till företagets produktion och administration. Senaste rekryteringen gjordes i september förra året då fyra trelleborgare fick jobb som produktionsmedarbetare.

 

I dagarna tog Scandi Candys vd och ägare Lars Pålsson ny kontakt med Kraftsamling. Uppdrag: Hitta två personer för packningsarbete av företagets lösgodisprodukter.

 

Med en modest kravprofil om god fysik, punktlighet och god svenska kunde snabbt fyra kandidater presenteras.

– Jag behöver få in ny personal så fort som möjligt. Två av de jag anställde genom Kraftsamling ifjol har jobbat här sedan dess men flyttar till Västerås nu i dagarna. De är ett par och trivdes själva jättebra här hos oss, men flyttar för barnens skull. Det är synd att de flyttar, men de behöver ersättas.

 

Lars Pålsson startade och har drivit Scandi Candy sedan 2002. Företaget producerar årligen omkring 2 000 ton smågodis som distribueras över stora delar av världen. Gelatinfritt har blivit nischen, sedan utbrottet av Galna ko-sjukan, den mänskliga varianten Creutzfeldt-Jakobssjukan och det förmodade sambandet med köttbiprodukter i livsmedelstillverkning. 20 anställda arbetar treskift i sockerdoften som är tydlig även utanför fabriken.

 

Världens längsta lakritsrem, gasellpris och Årets företagare i Vellinge. Utmärkelserna trängs på väggen i Lars Pålssons lilla kontor på Bruksvägen i Hököpinge där Scandi Candy har sin godistillverkning.

 

Scandi Candy producerar, kontrollerar och packar godiset i lokalerna i Hököpinge, men runt hörnet väntar en storsatsning.

– Vi håller på att bygga ett nytt lager på Södra industriområdet i Vellinge, säger Lars. Det kommer att bli runt 1 400 kvadratmeter stort och är förhoppningsvis färdigt i månadsskiftet februari-mars. Vi kommer behålla i stort sett hela tillverkningen här i Hököpinge, men flyttar lakritslinjen dit. Här jobbar vi vidare med det gjutna godiset, grodor och sillar och sådant.

 

Det låter som om vi kan fortsätta rekryteringssamarbetet i vår?

– Jag vill gärna avvakta lite innan vi sätter igång något. Först ska vi ersätta de båda som flyttar till Västerås, men vi kommer att öka vår kapacitet ungefär tre gånger så på sikt behöver vi mer personal.