Artiklar

Artiklar

#46 Dubbelchock för Elisabeta: Två priser på Trelleborgsgalan

Sibyllas Elisabeta Kulevska är Årets kraftsamlare i Trelleborg. Och Årets företagare.
På torsdagskvällens Trelleborgsgala tog hon storslam och kammade hem båda priserna för sin entreprenörsanda och sina insatser på den lokala arbetsmarknaden.

”En dubbelchock”, sa hon förra veckan om att bli nominerad i två kategorier. En känsla som sitter i.
– Det blev ingen sömn i natt. Jag var kvar i chocktillståndet och det kommer jag nog att vara idag också. Det här kommer ta tid att smälta, och jag är så, så glad och tacksam.

 

Prisutdelaren och arbetsmarknadsnämndens ordförande Veronica Larsson (t v) tillsammans med Årets kraftsamlare 2017, Elisabeta Kulevska, vd för trelleborgsföretaget ESV Fastfood.
Foto: John R Pickens

 

Gästerna på den elfte Trelleborgsgalan glittrade som allra mest, galamiddagen i Söderslättshallen smakade och Hasse Kvinnaböske Andersson underhöll till desserten när Trelleborgs bästa prisades för det gångna året.

 

Upp på scen klev Kraftsamlingskämpen Elisabeta Kulevska, inte bara en utan två gånger. Utsedd till Årets kraftsamlare och till Årets företagare.

 

Motiveringen till Kraftsamlingspriset fångade hennes insats på pricken:
”Årets kraftsamlare har, med stort engagemang och hjärtat på rätta stället, bidragit till att många trelleborgare kommit in på arbetsmarknaden. Här förstår man vikten av att ge unga chansen till jobb och arbetslivserfarenhet och man månar om ett rikt lokalt näringsliv.”

 

Som jag har sagt tidigare så var jag en vinnare redan när jag blev nominerad, och jag kände mig nöjd med det när jag gick till galan. Att jag sen vann både Kraftsamlingspriset och Årets företagare känns helt fantastiskt. Det trodde jag aldrig.

 

I Trelleborgsgalans strålkastarljus. Vinnaren Elisabeta Kulevska har samarbetat med Kraftsamling Trelleborg sedan 2015 och har under den tiden gett otaliga arbetslösa trelleborgare en chans att komma in på arbetsmarknaden. Ofta har det lyckats. Inte mindre än 19 unga trelleborgare har anställts, många i samband med etableringen av Sibyllas drive in-restaurang i somras.
Foto: Susanne Nilsson

 

Elisabeta Kulevska har utmärkt sig som en flitig kraftsamlare ända sedan samarbetet med Kraftsamling Trelleborg inleddes på allvar under 2015, i samband med att hon avslöjade sina planer att etablera en Sibylla-drive in vid Maglarpsrondellen. Fram till idag har hon genom sitt företag ESV Fastfood anställt 19 unga trelleborgare, många utan tidigare erfarenhet av arbetsmarknaden.
– Det var mycket oväntat och de här priserna betyder jättemycket för mig. Äntligen känner jag mig som en erkänd företagare i Trelleborg och att det jag gör är uppskattat. Jag är rörd djupt in i mitt hjärta.

 

Trelleborgsgalan till trots är det business as usual dagen efter. Elisabeta Kulevska var tidigt ute och startade dagen i Maglarpsrestaurangen, men ger sig tid att reflektera över gårdagen.
– Det är så roligt att man vågade ge priserna till en liten företagare som jag, att priserna inte bara går till de stora. När jag fick kraftsamlingspriset av Veronica Larsson (arbetsmarknadsnämndens ordförande) sa hon att hon inte kunde minnas när en person vann två priser senast.

 

Fortsätter firandet?
– Ja, jag ska nog fira det här lite grann med mina medarbetare idag, och jag har faktiskt redan fått lite blommor av folk som kommit förbi under morgonen. Efter galan igår blev det lite firande där hemma med mina barn också.

– All kraft som jag tappat på att bygga och starta upp den nya restaurangen fick jag tillbaka genom priserna. Stort tack!

 

Elisabeta Kulevska och ESV Fastfood utsågs till Årets kraftsamlare i konkurrens med Metso Sweden och Modulbetong.

 

FAKTA/Tidigare vinnare av Kraftsamlingspriset:

2012 – KLS Ugglarps

2013 – Securitas Sverige

2014 – City Gross Trelleborg

2015 – Dollarstore Trelleborg

2016 – Reppu Svets & Montage