Artiklar

Artiklar

#38 Adecco premiärgäst när Kraftsamling bjuder hela Trelleborg på rekryteringfest

Öppna rekryteringsträffar för alla trelleborgare. Det blir verklighet från den femte oktober då Kraftsamling Trelleborg bjuder till fartfyllda jobbfester med speedintervjuer och chans att imponera på arbetsgivare.

Premiärgäst blir bemanningsjätten Adecco.

– Roligt att vara först ute, säger Adeccos Magnus Säll. Vi har många uppdrag i sydvästra Skåne och kommer plocka fram ett par konkreta jobb till träffen.

 

 

Adecco är världsbäst på jobb – Kraftsamling är bäst i Trelleborg. Adeccos Magnus Säll och Kraftsamlings Marcus Pode i en paus i veckans samtal på Adecco i Malmö.

 

Fredagen den femte oktober bjuder Kraftsamling in hela Trelleborg till senaste nysatsningen – rekryteringsträffar med ett urval av de många företag som valt samarbete med Kraftsamling för fler trelleborgare i arbete. Med start under hösten kommer Kraftsamlings rekryterare arrangera fredagsträffar på Östra Vallgatan med arbetsgivare från skilda branscher, med personalbehov som gemensam nämnare.

Magnus Säll, Key Account Manager på Adecco Skåne, uppskattar initiativet.

– Ett fantastiskt initiativ av Trelleborgs kommun att ordna det här för invånare som står utanför arbetsmarknaden och kan ha svårt att hitta jobb, och roligt för oss att vara först ute.

 

Kraftsamlings rekryterare mötte Magnus Säll på Adeccos Malmökontor i veckan för att ta fram ett gemensamt upplägg för premiärdagen om två veckor. Samarbetet satte sig snabbt. Med start klockan halv tio fredagen den femte oktober öppnas dörrarna till Östra Vallgatan 2 i centrala Trelleborg. Inte bara för de arbetslösa kommuninvånare som har löpande kontakt med arbetsmarknadsförvaltningen, men för alla mantalsskrivna trelleborgare som är helt eller delvis utan jobb – eller på väg ut i kylan.

 

Tänket är enkelt och självklart. Kommunen agerar preventivt genom att öppna Kraftsamlings rekryteringsprocesser också för de som inte är öppet arbetslösa men som är uppsagda, varslade, har osäkra anställningsvillkor och svårt att försörja sig på sin inkomst. För Kraftsamling innebär det möjligheter att ta lösa fler rekryteringsuppdrag än idag. För arbetssökande öppnas fler jobbmöjligheter.

 

Samhället vinner, näringslivet vinner, den enskilde individen vinner.

 

En av de konkreta tankarna bakom fredagsarrangemangen är att ge möjligheter för de arbetssökande som kanske inte har så mycket i sin cv att istället visa sina goda sidor i en auditionliknande situation. Energi, blick, handslag och några säljande ord viktas högre än annars och med snabbintervjuer kan hela rekryteringsprocessen snabbas på.

– Vi kommer att berätta om Adecco och om våra uppdrag, och vi kommer också att ge de som kommer möjlighet att skriva in sig hos oss för att bli aktuella för fler tjänster framöver, säger Magnus Säll. För Adecco och för mig själv är den här typen av arrangemang lite av en passion: Att kunna förändra en människas liv genom möjligheter att hitta arbete.

 

Magnus Säll ser fram emot samarbetet med Kraftsamling Trelleborg och hoppas kunna bjuda Trelleborgs arbetssökande på flera jobbchanser den femte oktober.

 

Adecco saknar kontor i Trelleborg i dagsläget, men Magnus Säll kan se en etablering i närtid. Han är själv malmöit från början, men bor sedan en tid i villa i Kurland vid västra infarten med barnen Moa och Lukas och katten Zidane.

– Det kanske blir så att vi öppnar i Trelleborg. Vi försöker positionera oss i Trelleborg som en aktör inom bemanning och rekrytering på ett tydligare sätt än tidigare. Delvis för att jag själv bor i kommunen, men också för att Adecco ser Trelleborg som en framtidsstad som vi tror kommer att växa, och behövs kompetens i den processen är vi en stark spelare som håller hög kvalitet.

 

Magnus Säll är själv engagerad i de lokala företagsnätverken och Adecco har bland annat gått in som bronssponsor till den årligen återkommande Trelleborgsgalan där framstående prestationer i kommunen uppmärksammas.

– Och jag går på TFF-matcher även om jag i själen är himmelsblå. TFF är viktiga för stan rent affärsmässigt, och sportsligt hoppas och tror jag att de reder upp läget och spelar allsvenskt 2019 också.

– Adecco är världens största HR-bolag och vi har muskler för att satsa. Vi samarbetar gärna med en lokal aktör som Kraftsamling. Min erfarenhet är att man gärna jobbar ganska lokalt i Trelleborg, internt och inom kommunens gränser, så av den anledningen kan det vara ganska bra att vara representerade på plats, både i det här sammanhanget och längre fram.

 

Adecco är klara men parallellt pågår planeringen för höstens övriga rekryteringsträffar. Samtal hålls för närvarande med flytt- och logistikföretaget Move4you, och också med ett expansivt lokalt företag inom byggbranschen.

 

Rekryteringsträffen med Adecco äger rum på Östra Vallgatan 2 i Trelleborg fredag femte oktober klockan halv tio.

 

#37 Nomineringsrundan är klar – här är kandidaterna till Kraftsamlingspriset

En livsmedelsbutik, en snabbmatsrestaurang, och ett vårdföretag med två välskötta äldreboenden i Trelleborg.

Nu är de tre slutkandidaterna till det ärofyllda Kraftsamlingspriset 2018 utsedda.

 

Vardaga Högalids äldreboende.

 

Under veckan har arbetsmarknadsnämnden, de politiker som sätter målen för bland annat Kraftsamling Trelleborgs arbete, plockat fram och intervjuat de tre näringsidkare i kommunen som kämpar om utmärkelsen.

Vinnaren offentliggörs på Trelleborgsgalan 15 november.

 

I år står det slutliga valet mellan Nettobutiken på Engelbrektsgatan, McDonalds restaurang på Hedvägen, och Vardagas båda äldreboenden i Trelleborg, Täppan och Högalid. Kandidaterna har under de senaste åren öppnat dörrarna för ett stort antal personer som stått utanför arbetsmarknaden. Några har också anställts i verksamheterna.

 

Netto, McDonalds och Vardaga utgör tillsammans en liten del av alla de företag som Kraftsamling Trelleborg samarbetat med under det gångna året, för fler trelleborgare i arbete, men har alla utmärkt sig särskilt genom att skapa möjligheter och ge av sin tid på ett innovativt sätt.

 

McDonalds Hedvägen.

 

Förra årets vinnare, ESV Fastfood genom ägaren Elisabeta Kulevska, kammade hem inte bara Kraftsamlingspriset utan utsågs också till Årets företagare och blev med sina två prestigefyllda priser hela galans drottning. Ett erkännande som enligt Elisabeta själv försatte henne i ett tillstånd av ”dubbelchock”.

– Helt ärligt trodde jag inte mina öron när jag blev nominerad till Kraftsamlingspriset. Det var första chocken. Och sen blev jag nominerad till Årets företagare också, så det blev en dubbelchock.

 

Juryns motiveringstext gjorde henne rörd:

”Årets kraftsamlare har, med stort engagemang och hjärtat på rätta stället, bidragit till att många trelleborgare kommit in på arbetsmarknaden. Här förstår man vikten av att ge unga chansen till jobb och arbetslivserfarenhet och man månar om ett rikt lokalt näringsliv.”

– Det var mycket oväntat och det betyder jättemycket för mig. Äntligen känner jag mig som en erkänd företagare i Trelleborg och att det jag gör är uppskattat. Jag är rörd djupt in i mitt hjärta, sa Elisabeta Kulevska efter galan.

 

Netto Engelbrektsgatan.

 

Tidigare vinnare av Kraftsamlingspriset:

2012 KLS Ugglarps

2013 Securitas Sverige

2014 City Gross

2015 Dollarstore

2016 Reppu svets & montage

2017 ESV Fastfood