Artiklar

Artiklar

#12 Tre stora rekryteringar ger sextiotalet jobbmöjligheter för arbetssökande trelleborgare

Med tre omfattande rekryteringar sett till antalet tjänster går Kraftsamling Trelleborg, kommunens rekryteringsservice till näringsliv och kommuninvånare, in i årets andra kvartal – den tid då allra flest jobb behöver tillsättas och Kraftsamlings rekryterare följaktligen har som mest att göra.

 

Rekryteraren Ulf Jämhammar på en av Kraftsamling Trelleborgs rekryteringsträffar. Nästa rekryteringsträff för intresserade arbetssökande i Trelleborg hålls den 22 mars Östra Vallgatan 2.

 

Sammanlagt samlar de tre rekryteringsuppdragen drygt 60 lediga tjänster som ska tillsättas inför sommaren.

 

Arbetsgivarna som söker personal genom Kraftsamling är snabbmatskedjan Burger King som i sommar öppnar restaurang i Trelleborg, dryckesburksfabriken Ball i Malmö, och äldreomsorgen inom Trelleborgs kommun.

 

Kraftsamling kommer att genomföra rekryteringarna som öppna rekryteringsträffar för att kunna samla så många arbetssökande som möjligt vid samma tillfälle och snabbt kunna göra intervjuer och  urval på plats. Kraftsamlings rekryteringsträffar hålls varje fredag klockan 9.00 på Östra Vallgatan 2 i Trelleborg. Träffarna är öppna för alla arbetssökande trelleborgare.

 

På fredag 22 mars hålls den första rekryteringsträffen då Burger King söker 15 restaurangbiträden för halvtidsanställningar genom Kraftsamling.

#11 Parkeringsbolag i Malmö anställer p-vakt från Kraftsamling Trelleborg

Social läggning, förmåga att hantera stressiga situationer och dåligt humör. B-körkort och ett rent straffregister.

Med den kravprofilen började Kraftsamling under förra månaden söka kandidater till Parkeringsövervakning i Malmö.

Nu bär det frukt. I måndags anställdes första parkeringsvakten. I maj patrullerar han gator och torg i Malmö.

 

Jennie Rambris, gruppchef på kommunala Parkeringsövervakning i Malmö AB, gav Kraftsamling uppdraget att hitta p-vakter i Trelleborg i februari. Nu har första kandidaten anställts.

 

För en tid sedan ordnade Kraftsamling tillsammans med Parkeringsövervakning i Malmö en rekryteringsträff för att tillsammans hitta lämplig personal. Totalt söks fem trelleborgare för internutbildning inom parkeringsbolaget och anställning som parkeringsvakt i Malmö.

 

Behovet av nya parkeringsvakter är om inte stort så konstant. P-övervakning i Malmö sysselsätter i dagsläget omkring 63 personer som alla arbetar med trafiksäkerhet, framkomlighet och tillgänglighet inom flera olika tjänster. Bolaget är helägt av uppdragsgivaren Malmö stad med uppdraget att övervaka parkerade fordon på allmänna platser, torg och gator, hantera fordonsflyttningar, service av biljettautomater och administrera uppdragen.

 

Kraftsamling och Parkeringsövervakning i Malmö fick kontakt i början av året. Under en jobbmässa i Malmö i februari sattes uppdraget att leta jobbsugna trelleborgare med körkort och rättspatos.

– Många tänker kanske inte på det, men det är till stor del ett servicejobb som våra parkeringsvakter har, säger Jennie Rambris, gruppchef på Parkeringsövervakning i Malmö. Det handlar inte om att jaga felparkerare. Samtidigt måste våra medarbetare ha skinn på näsan för man kan få höra det mesta när någon fått en bot.

 

Från besökarna på Kraftsamlings rekryteringsträff har hittills tre aktuella kandidater gallrats fram, i första rundan. En av dem har nu skrivit på anställningsavtal och inledde i måndags en knapp två månader lång betald internutbildning hos parkeringsbolaget. I mitten av maj övergår den nuvarande visstidsanställningen i en tillsvidaretjänst.