Artiklar

Artiklar

#20 Beijer Bygg om Kraftsamlings kandidat: ”De kallar honom Maskinen där ute”

Fyra dagar har gått sedan rekryteringen från Kraftsamling blev klar. Bosse Nilsson, filialchef för Beijer Byggmaterial i Arlöv, är nöjd.

I Kraftsamlings kandidat Delovan Amin, industriarbetare från Syrien, har Beijer Bygg fått en kompetent medarbetare med hög arbetskapacitet.

Nästan för hög.

– De kallar honom Maskinen där ute, säger Bosse och tittar ut över brädgården där Delovan jobbar. Och jobbar.

 

Fjärde dagen på första jobbet i Sverige. Beijer Byggmaterials filialchef i Arlöv, Bosse Nilsson, har stora planer för nyrekryteringen Delovan Amin från Kraftsamling Trelleborg.

 

Bosse Nilsson, ”det är bara morsan som säger Bo, när hon är arg på mig”, slår sig ned vid skrivbordet i sitt arbetsrum på kontorsplanet ovanför byggbutiken. Härifrån har han god utblick över den stora lagerhallen utanför fönstret, några tusen kvadratmeter av anläggningens totalt 25 000.

På brädgården mellan byggnaderna packar Kraftsamlings kandidat Delovan Amin och två kolleger upp en sändning stålprofiler som ska läggas på hylla. Filialchef Nilsson nickar mot fönstret och ler. Han är nöjd med vad han ser.

– De kallar honom redan Maskinen där ute, säger han. Jäklar vad han jobbar! Hans handledare Mohammad, eller Mumma som alla kallar honom, hänger knappt med i tempot. Han ville nästan stoppa Delovan första dagen. ”Han bara jobbar och jobbar”.

 

Högsta betyg till Delovan Amin alltså, och ett högt betyg till Kraftsamling Trelleborg. Så fanns också förutsättningarna för ett ovanligt lyckat rekryteringssamarbete när arbetsgivaren Beijer Bygg såg talang framför hinder, och satsar på att tillvarata och utveckla sitt nyförvärv.

 

När Delovan tar en sällsynt paus från arbetet berättar han om vägen till Beijer Bygg.

– Jag tycker om att jobba, och jag trivs mycket bra här, säger han. Jag kom ensam till Sverige från Syrien i september 2015. Först till Gävle och sedan till Hassela utanför Sundsvall. Men jag hade några kompisar i Trelleborg så jag flyttade ner.

 

Som arbetslös i Trelleborg kom han snabbt i kontakt med arbetsmarknadsförvaltningen och rekryteringstjänsten Kraftsamling Trelleborg.

– I Syrien arbetade jag på en stor betongindustri. När jag kom till Trelleborg fick jag information om att det fanns flera olika jobb att söka, bland annat detta, så jag sökte genom Kraftsamling och fick det. Jag började i måndags. Det känns jättebra på Beijer Bygg. Ett fint jobb!

 

Redan från första anställningsdagen ordnade Bosse Nilsson en handledare till Delovan för att underlätta vägen in i företaget och arbetsuppgifterna. Valet föll på rutinerade Mumma, med flera år i företaget. För Delovan är det perfekt att kunna bekanta sig med arbetsuppgifterna genom Mumma och få ett och annat obekant ord översatt till arabiska. Som relativt nyanländ innebär jobbet på Beijer Bygg hans första kontakt med den svenska arbetsmarknaden. Svenskan sitter inte fullt ut ännu. Mycket är nytt.

 

Efter ett år som filialchef har Bosse Nilsson har fått bra snurr på verksamheten vid Beijer Bygg i Arlöv. Butiksdelen byggs om och verksamheten utvecklas ständigt för att möta både kunder och konkurrenter.

 

Trots vissa språkhinder ser inte Bosse Nilsson rekryteringen av Delovan som en chansning. Andra företräden än perfekt svenska hos kandidaten gjorde beslutet att rekrytera enkelt.

– Han hade truckkort och har kört både truckar, kranar och andra stora maskiner i Syrien, så han har alla förutsättningar att klara jobbet här. Vi saknar dessutom en tredje truckförare för närvarande så ambitionen är att Delovan ska få möjlighet att utvecklas vidare här så att han kan köra de största truckarna om ett litet tag.

– Men det allra viktigaste är ändå viljan att arbeta, och den har han verkligen. Det här är inte ett särskilt kunskapsintensivt arbete och vi har en stor mix av människor bland våra anställda,  från olika länder och med olika bakgrund. Du måste inte vara snickare för att jobba här.

 

Beijer Bygg i Arlöv är en del i en treklöver tillsammans med två systerfilialer i Lund och Malmö Dalaplan. Samtliga leveranser av byggmaterial till Malmö och Lund plockas och körs ut från Arlövsfilialen. 32 tillsvidareanställda plus några projektanställda bildar stomme i verksamheten. Tillsammans med den regionala ekonomiavdelningen, regionledningen och säljkåren sysselsätter Beijer Bygg i Arlöv ett fyrtiotal personer. Den sammanlagda omsättningen för de tre systerfilialerna landar på mellan 350 och 360 miljoner kronor under innevarande verksamhetsår. Arlöv omsätter ensamt 150 miljoner. Den övervägande delen av inkomsterna kommer från företagskunder.

 

Bygghandeln är en hårt konkurrensutsatt bransch. I proffssegmentet, där Beijer Bygg framför allt är verksamt, slåss även företag som Optimera, XL Bygg och Woody om kunderna. De stora tyska kedjorna Hornbach och Bauhaus är mer inriktade mot privatmarknaden.

 

För att möta konkurrensen har Beijer Bygg i Arlöv specialiserat sig på lösningar för fasader och betongkonstruktioner. Filialen är idag är marknadsledande inom området. Sex anställda arbetar enbart på fasad- och betongsidan.

– Vi har många kunder bland mindre byggföretag och fastighetsbolag och satsar väldigt mycket på utkörning av byggmaterial. Kunden beställer, vi plockar och packar och skickar direkt till kunden. Den servicen kan inte de stora byggvaruhusen ge.

 

Första tanken var att Delovan skulle anställas över sommarmånaderna, men goda affärer och ett behov av duktiga medarbetare fick Bosse Nilsson att ändra sig.

– I vanliga fall samarbetar vi med ett bemanningsföretag som hjälper oss vid toppar, och vi har inte jobbat mot något liknande som Kraftsamling Trelleborg förut. Vi är öppna för mer men vi får ta det undan för undan. Det här är ju lite nytt för oss fortfarande, även om vår ambition är att utveckla Delovan vidare här. Från början tänkte vi ge honom tre månader, men vi ändrade oss och gav honom sex månader istället. Jag kan inte lova honom en tjänst efter det, men som det ser ut idag måste vi anställa. Vi har ju en försäljning som är kraftigt stigande.

 

#19 60-årsjubilerande Solgården rekryterar med Kraftsamling

Kraftsamlings senaste rekryteringsuppdrag spikades i enorma växthus, bland hav av pelargoner, långa rader med hortensior, begonior och sollapande kryddväxter.
Arbetsgivaren, Solgården i Snarringe, har utvecklats undan för undan sedan 1958. Lagom till 60-årsjubileet tar vd Håkan Wallin nästa kliv.
Åt sidan.
Fjärde generationen trädgårdsmästare skolas in.

– Min fru Jeanette och jag brukar säga att vi vunnit miljonlotten som fått en son och en svärson som jobbar så bra tillsammans.

 

I de 8 000 kvadratmeterna odlingsbäddar vid sidan om växthusen på Solgården står kryddväxter i långa rader. Här kan Kraftsamlings nyligen presenterade kandidater se fram emot säsongsanställning.
– Dagar som den här är det perfekt att jobba ute, det kan inte bli bättre, säger Solgårdens vd Håkan Wallin.

 

Familjeföretaget Solgården blev kommersiell odling 1958 när Håkan Wallins morföräldrar Carl och Karen Nielsen startade företaget. Med dagens 24 000 kvadratmeter växthus, 8 000 kvadratmeter utomhusodlingar och 26 heltidsanställda har verksamheten växt rejält sedan dess. Varje generation i familjeföretaget har bidragit med moderniseringar och utbyggnader, liksom nya affärsmodeller. Trots dagens storlek har Solgården tecknat underleverantörsavtal med andra odlare för att hålla bredden i sortimentet. Den egna växthusytan är inte tillräcklig.

 

På företagets hemsida presenteras Håkan Wallin som tredje generationen trädgårdsmästare i den lilla byn Snarringe utanför Trelleborg.

– Men jag är inte utbildad trädgårdsmästare, påpekar han snabbt. Jag är självlärd. Nio år i grundskolan. Efter det körde jag lastbil ett tag, jobbade som svetsare på Prestando i Trelleborg och var en vända på Lockarps bageri. Sen mötte jag kärleken och vände hem. 1995 visste jag att jag ville ta över företaget och driva det vidare. Det är svårt att överge arvet.

– Man brukar ju säga att första generationen bygger, den andra förvaltar och den tredje sänker företaget. Är det inte så?

 

Att Håkan och hustrun Jeanette Wallin, ekonomiansvarig, skulle ha sänkt Solgården är förstås inte sant. Omsättningen har gått från 22 miljoner kronor när Håkan Wallin tog över företaget 2006 till mellan 75 och 80 miljoner i år. Personalstyrkan har växt med omsättningen.

– Men det är förstås det du får ut däremellan, på sista raden, som räknas, säger Håkan. Men vi har haft goda år och vi har haft dåliga år. I vår verksamhet lever vi ju på vädret. Vi måste ha det med oss.

 

Solgårdens Håkan Wallin tar en titt på företagets storsäljare – pelargoner. Trots de stora ytorna, 2,4 hektar växthus, krävs inte så mycket personal för att verksamheten ska gå runt. Solgården sysselsätter idag 26 heltidsanställda och en handfull extrapersonal, inte minst under högsäsongen från mars till juni.

 

Efter tolv framgångsrika år som vd väntar ändå ännu ett generationsskifte för Solgården. Håkan Wallin har redan krattat i manegen för arvtagarna. Generation fyra finns på plats i företaget.

– Det blir min son Jens och min svärson Alexander som tar över, men jag ska finnas kvar i kulisserna ett tag till och hjälpa dem lite. Båda två jobbar här idag. Jens sköter säljbiten och siffrorna, ligger hela tiden ett år före i tiden, det måste man göra. Alexander är mera operativ, sköter den dagliga driften och är närmare personalen. Jeanette och jag brukar säga att vi har vunnit miljonlotten som fått en son och svärson som jobbar så bra tillsammans. Det är en på miljonen.

 

Driften av växthusen är inte särskilt personalintensiv trots den enorma skalan. Ny teknik ersätter till en del snabba fötter och Håkan Wallin har under senare år bland annat investerat i skjutbara odlingsbäddar och ett system av transportband som tar krukväxterna dit de ska och reducerar personalens fotarbete.

 

Solgården handlar enbart med grossistföretag och större handelsträdgårdar. Funderingar på egen butiksförsäljning direkt till slutkonsumenter har funnits men aldrig blivit verklighet. Läget, längs en smal och kurvig väg alldeles i utkanten av den lilla söderslättsbyn Snarringe, är inte optimalt menar Håkan. Pelargoner från Trelleborg hittar man istället bland annat i någon av Plantagens alla butiker i Sverige, Norge och Finland. Efterfrågan är så stor att Solgården på senare tid bantat sortimentet något för att få upp volymerna på de mest populära krukväxterna.

– Jag tycker inte om att skryta, men vi har 2,4 miljoner krukor i växthusen och tillhör de största odlarna i Sverige. Pelargoner är storsäljarna, vi har flera olika sorter. En del ovanliga.

 

Fjärde generationen trädgårdsmästare är redo att ta över. Vd Håkan Wallin har för avsikt att fasa ut sig själv och istället skola in sonen Jens Wallin och svärsonen Alexander Andersson som ny ledning i familjeföretaget.

 

Kraftsamlings samarbete med Solgården är nytt. Ett telefonsamtal från en av Kraftsamlings rekryterare ledde till ett möte på plats och ett första rekryteringsuppdrag för att pröva relationen. I dagarna har två kandidater presenterats för säsongsanställning.

– Januari, februari och mars är alltid tuffa och i år var det nog min svåraste period hittills. Efterfrågan då är för dålig, den finns knappt.

 

Du blev årets företagare i Trelleborgs kommun 2009. Ska du bli årets kraftsamlare tio år senare?

– Vi får se. Jag har provat att rekrytera på andra vägar tidigare men det har inte riktigt fungerat. Jag tycker Kraftsamling är en bra sak. Det är bra för hela kommunen om alla hjälps åt att skapa jobb.

– Vi behöver personal framför allt från mars till juni och lite i augusti, september och till julen. Det är inte lätt att hitta säsongsarbetare. Jag kan förstå att många vill ha mera varaktiga anställningar, men här finns i alla fall jobb i odlingarna i fyra, fem månader varje år.