Arbetsgivare

Årets kraftsamlare

”Med tro på individens förmåga och med rak och tydlig kommunikation erbjuds de arbetssökande en grundlig introduktion till arbete. Det positiva förhållningssättet genomsyrar hela personalgruppen och leder till ett förstklassigt mottagande av praktikanter som rustas inför arbete på bästa tänkbara sätt.”

Så löd motiveringen när Nettobutiken på Engelbrektsgatan i Trelleborg tilldelades Kraftsamlingspriset 2018. Butikschef Martin Emond klev upp på Trelleborgsgalans scen, mottog applåder, blommor, diplom och galafanfar.

Netto på Engelbrektsgatan har samarbetat med Kraftsamling Trelleborg under några års tid, främst genom att anordna praktiker i butiken, men en och annan anställning har det också blivit. Nettos åtagande har skötts med stort allvar, med engagemang, struktur och stor delaktighet från den ordinarie butikspersonalen. Tron på individen, tydlig kommunikation och ett positivt förhållningssätt gav utdelning i form av nominering till Kraftsamlingspriset och hyllningarna på galan.

– Praktikanterna har ofta många frågor som de behöver ha svar på. Samtidigt har ju personalen sina vanliga arbetsuppgifter, men jag försöker trycka på att vi alla måste använda vårt ledarskap. Vi skapar framgång genom varandra. Kan vi bara lägga 20 minuter per dag på den som vi har hos oss så vinner vi alla på det i slutändan.

 

Efter prisutdelningen berättade Martin Emond att han inte vågat räkna med att hans Nettobutik skulle bli vinnare.

– Jag förberedde inte något tacktal. Jag ville faktiskt inte för då hade det känts som en förlust om vi inte hade vunnit. Men jag tycker nog att motiveringstexten stämmer rätt så bra.

 

Kraftsamlingspriset har delats ut sedan 2012 som ett erkännande till det företag, förening eller organisation i Trelleborg som under det gångna året visat störst engagemang och stått för särskilt framstående insatser för att ge arbetslösa trelleborgare möjlighet att närma sig eller etablera sig på arbetsmarknaden. Vinnaren av Kraftsamlingspriset tillkännages och hyllas under festligheterna vid den årliga Trelleborgsgalan.

 

Var med och kämpa om utmärkelsen kommande år!

 


 

 Tidigare vinnare

2017: ESV Fastfood

”Årets kraftsamlare har, med stort engagemang och hjärtat på rätta stället, bidragit till att många trelleborgare kommit in på arbetsmarknaden. Här förstår man vikten av att ge unga chansen till jobb och arbetslivserfarenhet och man månar om ett rikt lokalt näringsliv.”
Foto: Susanne Nilsson.

Elisabeta Kulevska, ägare till bolaget ESV Fastfood AB och franchisetagare till Sibylla Algatan och Sibylla Maglarp i Trelleborg, blev hela Trelleborgsgalans drottning 2017 när hon tog hem två utmärkelser – Kraftsamlingspriset och Årets företagare.

Kraftsamlingspriset fick Elisabeta efter lång tids nära rekryteringssamarbete med Kraftsamling Trelleborg, Trelleborgs kommuns rekryteringsservice till företag i regionen. Ett stort antal företrädesvis unga trelleborgare har kommit in i arbetslivet genom Elisabetas båda restauranger.

Priset tog ESV Fastfood framför Modulbetong och Metso Sweden.

2016: Reppu Svets & Montage

”Årets kraftsamlare har under längre tid och med självklarhet tagit stort socialt ansvar för trelleborgare som saknat förankring på arbetsmarknaden. 2016 har företaget också skapat möjligheter och jobb för våra nyaste trelleborgare: Ensamkommande unga. Engagemanget och tålamodet är utmärkande. Här finns plats för alla!”
Foto: Ingrid Wall

Reppu Svets & Montage AB fick Kraftsamlingspriset 2016 för sitt engagemang i Kraftsamlings mentorskapsprogram för ensamkommande unga, men Reppu har samarbetat med Kraftsamling Trelleborg och Arbetsmarknadsförvaltningen på många sätt sedan företaget blev kraftsamlare 2015.

Nominerade till Kraftsamlingspriset 2016 förutom Reppu var Metso Sweden AB och Modulbetong AB.

2015: Dollarstore

”Personlighet och vilja vägde tyngre än formella meriter när Årets Kraftsamlare sökte personal inför butiksöppnandet. Företaget gav rekryteringen till kommunen och visade både mod och socialt engagemang när man anställde tio trelleborgare – hela personalen – som alla stod utanför arbetsmarknaden.”

Motiveringen skrev sig själv när Dollarstore AB utsågs till Årets kraftsamlare 2015. Dollarstore valde Trelleborg som etableringsort för sin andra butik i Skåne och sin 38:e butik i landet och genomförde rekryteringen av all butikspersonal i nära samarbete med rekryterarna i Kraftsamling Trelleborg. Övriga nominerade var ICA Maxi och Flint Group.

2014: City Gross

”Genom ett genuint och långsiktigt engagemang har de bidragit till att flertalet trelleborgare har getts möjlighet att prova på en arbetsplats. Genom att öppna sina dörrar har personer som tidigare inte varit etablerade på arbetsmarknaden fått anställning.”

Konkurrensen var tuff när dagligvarujätten City Gross i Trelleborg utsågs till Årets kraftsamlare 2014. City Gross knep priset framför Flint Group Sweden AB och fotbollsföreningen Anderslövs BoIK som också var nominerade.

2013: Securitas Sverige AB Region Syd

“De vågar! De sticker ut och anställer personer utanför arbetsmarknaden i en bransch som traditionellt är konservativ. De har en aktiv och medveten plan för mångfald på arbetsplatserna och ser att sökande från oss berikar.”

Så löd motiveringen när Securitas Sverige AB Region Syd fick priset som Årets kraftsamlare på Trelleborgsgalan i november 2013. Övriga nominerade var Nordic Plastics Group AB och Foam King Sweden AB.

2012: KLS Ugglarps

” Företaget har genom sitt engagemang och sitt sociala ansvarstagande utvecklat en modell som visar att det är möjligt att med gemensamma krafter bidra till långsiktig tillväxt ur såväl ett mänskligt som ekonomiskt perspektiv. Den av företaget framtagna modellen är ett föredöme för det framtida arbetet med arbetsmarknadsfrågor i Trelleborgs kommun.”

2012 års pristagare KLS Ugglarps, första mottagare av Kraftsamlingspriset, är ytterligare ett exempel på ett företag som etablerat ett samarbete med Kraftsamling Trelleborg, och som genom åren fortsatt att utbilda och anställa trelleborgare i produktionen. Övriga nominerade 2012 var Café Vattentornet och Jocå-Teknik AB.

Artiklar

Här hittar du spännande artiklar om företag som har tagit hjälp av Kraftsamling

#12 Tre stora rekryteringar ger sextiotalet jobbmöjligheter för arbetssökande trelleborgare
Med tre omfattande rekryteringar sett till antalet tjänster går Kraftsamling Trelleborg, kommunens rekryteringsservice till näringsliv och kommuninvånare, in i årets
Read more.

Kraftsamling på Facebook

2 veckor sedan

Arbetsmarknadsförvaltningen, Trelleborgs kommun

Missa inte kvällsöppet med våra studie- och yrkesvägledare!För att nå ut till fler testar vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare nu drop in-mottagning på kvällstid. Välkommen! http://www.trelleborg.se/sv/aktuellt/nyheter/2019/november/kvallsoppen-vagledning-for-vuxna/ ... Visa merVisa mindre

Missa inte kvällsöppet med våra studie- och yrkesvägledare!

På onsdagar har vi öppet lite längre!

Mellan 16.30 och 18.30 kan du komma förbi och få hjälp med ditt CV och personliga brev eller med att förbereda dig inför en anställningsintervju. Passa också på att träffa vår rekryterare som finns på plats för att informera om aktuella tjänster.

Ikväll kan du även träffa en Studie- & Yrkesvägledare på plats som hjälper dig med ansökningar, svarar på frågor samt vägleder dig kring studier.

Varmt välkommen!
... Visa merVisa mindre

På onsdagar har vi öppet lite längre!

Mellan 16.30 och 18.30 kan du komma förbi och få hjälp med ditt CV och personliga brev eller med att förbereda dig inför en anställningsintervju. Passa också på att träffa vår rekryterare som finns på plats för att informera om aktuella tjänster.

Ikväll kan du även träffa en Studie- & Yrkesvägledare på plats som hjälper dig med ansökningar, svarar på frågor samt vägleder dig kring studier. 

Varmt välkommen!

Kontakt

Vem är du? Fyll i kontaktuppgifter och
ditt ärende så kontaktar vi dig.

Personuppgifter som skickas via våra formulär hanteras enligt gällande lagstiftning.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på Trelleborgs kommuns webbplats:
http://www.trelleborg.se/personuppgifter