Arbetsgivare

Årets kraftsamlare

 

Foto: Susanne Nilsson

 

– En dubbelchock, sa en omtumlad och lycklig Elisabeta Kulevska, ägare till ESV Fastfood som driver två Sibylla-restauranger i Trelleborg, när hon hämtade hem två priser på Trelleborgsgalan 2017: Kraftsamlingspriset och Årets företagare.

 

Elisabeta Kulevska har i många år drivit den smått klassiska Sibylla-restaurangen på Algatan i Trelleborg, och öppnade sommaren 2017 en helt ny drive in-restaurang vid Maglarpsrondellen vid Trelleborgs västra infart.

 

Elisabeta hade god kontakt och ett välfungerande samarbete med Kraftsamling Trelleborg redan före nysatsningen, och hon var inte sen att använda sig av Trelleborgs egen rekryteringstjänst för att hitta personal också till den nya restaurangen. Ett flertal trelleborgare, inte minst unga, fick och tog jobbchanserna.

– Jag kände mig som en vinnare redan när jag fick veta att jag var nominerad till Kraftsamlingspriset, sa Elisabeta efter hyllningarna på Trelleborgsgalan. Att en liten företagare som jag sen vann båda priserna känns helt fantastiskt. Jag är rörd djupt in i mitt hjärta.

 

Elisabeta Kulevska och ESV Fastfood/Sibylla fick Kraftsamlingspriset med följande motivering:

”Årets kraftsamlare har, med stort engagemang och hjärtat på rätta stället, bidragit till att många trelleborgare kommit in på arbetsmarknaden. Här förstår man vikten av att ge unga chansen till jobb och arbetslivserfarenhet och man månar om ett rikt lokalt näringsliv.”

 

Kraftsamlingspriset har delats ut sedan 2012 som ett erkännande till det företag, förening eller organisation i Trelleborg som under det gångna året visat störst engagemang och stått för särskilt framstående insatser för att ge arbetslösa trelleborgare möjlighet att närma sig eller etablera sig på arbetsmarknaden. Vinnaren av Kraftsamlingspriset tillkännages och hyllas under festligheterna vid den årliga Trelleborgsgalan.

Var med och kämpa om utmärkelsen kommande år!

 


 Tidigare vinnare

2016: Reppu Svets & Montage

”Årets kraftsamlare har under längre tid och med självklarhet tagit stort socialt ansvar för trelleborgare som saknat förankring på arbetsmarknaden. 2016 har företaget också skapat möjligheter och jobb för våra nyaste trelleborgare: Ensamkommande unga. Engagemanget och tålamodet är utmärkande. Här finns plats för alla!”
Foto: Ingrid Wall

Reppu Svets & Montage AB fick Kraftsamlingspriset 2016 för sitt engagemang i Kraftsamlings mentorskapsprogram för ensamkommande unga, men Reppu har samarbetat med Kraftsamling Trelleborg och Arbetsmarknadsförvaltningen på många sätt sedan företaget blev kraftsamlare 2015.

Nominerade till Kraftsamlingspriset 2016 förutom Reppu var Metso Sweden AB och Modulbetong AB.

2015: Dollarstore

”Personlighet och vilja vägde tyngre än formella meriter när Årets Kraftsamlare sökte personal inför butiksöppnandet. Företaget gav rekryteringen till kommunen och visade både mod och socialt engagemang när man anställde tio trelleborgare – hela personalen – som alla stod utanför arbetsmarknaden.”

Motiveringen skrev sig själv när Dollarstore AB utsågs till Årets kraftsamlare 2015. Dollarstore valde Trelleborg som etableringsort för sin andra butik i Skåne och sin 38:e butik i landet och genomförde rekryteringen av all butikspersonal i nära samarbete med rekryterarna i Kraftsamling Trelleborg. Övriga nominerade var ICA Maxi och Flint Group.

2014: City Gross

”Genom ett genuint och långsiktigt engagemang har de bidragit till att flertalet trelleborgare har getts möjlighet att prova på en arbetsplats. Genom att öppna sina dörrar har personer som tidigare inte varit etablerade på arbetsmarknaden fått anställning.”

Konkurrensen var tuff när dagligvarujätten City Gross i Trelleborg utsågs till Årets kraftsamlare 2014. City Gross knep priset framför Flint Group Sweden AB och fotbollsföreningen Anderslövs BoIK som också var nominerade.

2013: Securitas Sverige AB Region Syd

“De vågar! De sticker ut och anställer personer utanför arbetsmarknaden i en bransch som traditionellt är konservativ. De har en aktiv och medveten plan för mångfald på arbetsplatserna och ser att sökande från oss berikar.”

Så löd motiveringen när Securitas Sverige AB Region Syd fick priset som Årets kraftsamlare på Trelleborgsgalan i november 2013. Övriga nominerade var Nordic Plastics Group AB och Foam King Sweden AB.

2012: KLS Ugglarps

” Företaget har genom sitt engagemang och sitt sociala ansvarstagande utvecklat en modell som visar att det är möjligt att med gemensamma krafter bidra till långsiktig tillväxt ur såväl ett mänskligt som ekonomiskt perspektiv. Den av företaget framtagna modellen är ett föredöme för det framtida arbetet med arbetsmarknadsfrågor i Trelleborgs kommun.”

2012 års pristagare KLS Ugglarps, första mottagare av Kraftsamlingspriset, är ytterligare ett exempel på ett företag som etablerat ett samarbete med Kraftsamling Trelleborg, och som genom åren fortsatt att utbilda och anställa trelleborgare i produktionen. Övriga nominerade 2012 var Café Vattentornet och Jocå-Teknik AB.

Artiklar

Här hittar du spännande artiklar om företag som har tagit hjälp av Kraftsamling

#12 Tre stora rekryteringar ger sextiotalet jobbmöjligheter för arbetssökande trelleborgare
Med tre omfattande rekryteringar sett till antalet tjänster går Kraftsamling Trelleborg, kommunens rekryteringsservice till näringsliv och kommuninvånare, in i årets
Read more.

Kraftsamling på Facebook

På aktivt jobbsök får du praktisk hjälp vid datorn och goda råd när du söker jobb.
Välkommen till Gasverksgatan 3B måndag-fredag, 9.00-11.50 och 13.00-15.50
... Visa merVisa mindre

På aktivt jobbsök får du praktisk hjälp vid datorn och goda råd när du söker jobb.
Välkommen till Gasverksgatan 3B måndag-fredag, 9.00-11.50 och 13.00-15.50

På onsdagar har vi öppet lite längre!

Mellan 16.30 och 18.30 kan du komma förbi och få hjälp med ditt CV och personliga brev eller med att förbereda dig inför en anställningsintervju. Passa också på att träffa vår rekryterare som finns på plats för att informera om aktuella tjänster.

Varmt välkommen!
... Visa merVisa mindre

På onsdagar har vi öppet lite längre!

Mellan 16.30 och 18.30 kan du komma förbi och få hjälp med ditt CV och personliga brev eller med att förbereda dig inför en anställningsintervju. Passa också på att träffa vår rekryterare som finns på plats för att informera om aktuella tjänster.

Varmt välkommen!

Kontakt

Vem är du? Fyll i kontaktuppgifter och
ditt ärende så kontaktar vi dig.

Personuppgifter som skickas via våra formulär hanteras enligt gällande lagstiftning.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på Trelleborgs kommuns webbplats:
http://www.trelleborg.se/personuppgifter