Artiklar

Artiklar

Hetluften direkt för Kraftsamlings nya rekryterare

Ny på jobbet och in i hetluften direkt. Kraftsamling Trelleborgs nya rekryterare Lotten Hardewall hann inte mer än börja sin tjänst förrän hon ensam rattade rekryteringstäffar och matchade arbetslösa trelleborgare till nya jobb.
– Sommaren har varit bra. Vi har haft en del uppdrag trots semestertider, men det känns som att den riktiga rushen kommer nu när folk är tillbaka och företagen börjar fundera på nyanställningar igen.

 

Första intervjun i Trelleborg. Kraftsamlings nya rekryterare Lotten Hardewall i samtal med Mats Torstensson som i sommar sökte en av tio tjänster som tidningsbärare i Trelleborg.

 

Kraftsamling Trelleborg har också i år hjälpt företag att rekrytera hela sommaren, och teamets senaste nytillskott Lotten Hardewall har tagit ett stort ansvar när kollegerna hållit semester.

 

Lotten började sin tjänst i början av juli, just före semesterperioderna. Hon kastades omgående in i flödet av företagssamarbeten och rekryteringar och redan första arbetsveckan höll hon i rekryteringsträffar med Tidningsbärarna och med tältuthyrningsföretaget Rent a tent.
– Jag tycker att det gick bra. Det märks att det finns en vana att hålla rekryteringsträffar här och för min del underlättade det att jag har arbetat med liknande uppgifter tidigare. Jag har bland annat jobbat en hel del med sälj i olika former, som utesäljare, företagssäljare och en del med telefonsälj. Jag gillar verkligen att komma ut och träffa företag och människor.

 

Rekryteringsträffen med Tidningsbärarna hölls i Kraftsamlings lokaler på Östra Vallgatan i Trelleborg den 7 juli. Ett stort antal trelleborgare tog chansen att träffa Jonas Andersson, rekryteringsansvarig för Tidningsbärarna region Kristianstad, som sökte uppåt tio nya medarbetare till Trelleborgsområdet.

 

Vad gjorde du innan du kom till Trelleborg och Kraftsamling?
– Jag jobbade på Arbetsförmedlingen på Storgatan i Malmö mellan 2012 och januari 2017, och nu senast kommer jag från Helsingborgs stad där jag arbetat som rekryteringskonsult för skol- och fritidsförvaltningen.

 

Vilka uppdrag väntar närmast?
– Vi jobbar med några rekryteringar just nu, bland annat TGI Fridays och Markisen i Arlöv. Och Modulbetong vill nyanställa igen, så det finns att göra. Men som sagt, jag tror att det sätter ordentlig fart nu när människor har kommit tillbaka till sina arbetsplatser.