Artiklar

Artiklar

Kraftsamling kampanjar på Valen – möter trelleborgare och letar arbetsgivare

Arbetsgivare på jakt efter förstärkning? Sugen på att prata jobb med kommunen?

Kraftsamling Trelleborg jobbar hårt för att hela Trelleborg ska arbeta, men hundratals redan etablerade samarbeten i regionen är inte nog. Nu bygger Kraftsamling vidare på succén och varumärket med en veckas intensiv kampanj på Valen mitt i stan.

 

Nästa vecka finns Kraftsamlings säljare och rekryterare på Valens köpcentrum i Trelleborg för att träffa arbetsgivare, prata med jobbsökande och visa upp verksamheten för allmänheten. Pierre Svensson, Lotten Hardewall, Malin Rosander, Cecilia Frankson, Helena Helldal och Marcus Pode svarar på frågor och tar rekryteringsuppdrag mellan klockan 10 och 18.

 

– Vårt erbjudande är för bra för att inte känna till. Vi finns till för alla trelleborgare, säger säljaren Cecilia Frankson som i vanliga fall har fokus på att skapa kontakter med arbetsgivare i sydvästra Skåne.

 

Nästa vecka kommer Cecilia Frankson att vara tillgänglig för alla som vill prata rekrytering och arbetsmarknad. Gärna företagare med anställningstankar, men det går bra att bara komma fram och få jobbtips också.

 

Tillsammans med fem kolleger kommer hon att varva bemanningen av Kraftsamlings monter inne i Valens köpcentrum.

 

På väg mot fotografering. Energin och optimismen är stor när Kraftsamling Trelleborg samlar sig för att ta klivet ut i verkligheten i kommunens vita pikétröjor.

 

Varför gör ni detta?

– Vi gör det framför allt för att vi vill att fler ska känna till oss och vårt arbete, men vi har förstås också förhoppningar om att hitta ännu fler samarbetspartners så att vi tillsammans kan hjälpa ännu fler trelleborgare till arbete, säger rekryteraren Helena Helldal.

 

Kraftsamling Trelleborg har fram till idag samarbetat med 624 arbetsgivare från nästan lika många branscher. Drygt hälften av arbetsgivarna, 346, är baserade i Trelleborgs kommun.

 

Rekryteringstjänsten har hittills plockat fram och tillsatt hundratals jobb, men mycket kan alltid bli mer.

– Inför 2018 har vi ambitioner att knyta ännu fler och ännu tätare kontakter med det lokala näringslivet och då tycker vi att det är en bra idé att vara lite extra offensiva redan i januari, säger Pierre Svensson. Lite längre fram har vi bland annat planer på att kampanja vidare med riktade mejlutskick till företagen.

– Vi måste passa på att tacka Per Karlsson på Skandia fastigheter som äger Valengallerian för att han upplåter ytan åt oss en hel vecka, helt kostnadsfritt, säger Helena Helldal.

 

Kraftsamlings säljare och rekryterare kommer att finnas mitt i Valengallerian mellan klockan 10 och 18 från måndag till torsdag, och mellan klockan 10 och 15 på fredag.