Artiklar

Artiklar

Matintresset ledde Sajad till sommarjobbet

Som ung är det inte alltid lätt att få in foten på arbetsmarknaden med tanke på den hårda konkurrensen bland ungdomsjobb, samt att det är svårt att få ett jobb utan att man har någon riktig erfarenhet. Detta har dock inte varit ett problem för Sajad Ganji, som trots att han går på gymnasiet redan har arbetat på en handfull olika arbetsplatser inom olika yrken.

 

Sajad Ganji på plats i Söderslättsgymnasiets matsal.

 

Sajad jobbar för tillfället med måltidsservice på Söderslättsgymnasiet, ett yrkesområde som han alltid har varit intresserad av.

 

Varför valde du just måltidsservice som sommarjobb?

-Jag har ett stort matlagningsintresse, och jag tycker om att prova på olika jobb, då jag verkligen tycker om att jobba med människor. Jag har tidigare jobbat på förskola, äldreboende och i butik.

 

Vad gör du här när du jobbar?

-Det mesta, jag hjälper till med matlagningen, disken och göra sallader. Jag hjälper till med i princip allt.

 

Är jobbet som du förväntade dig när du sökte?

-Ja, jag har alltid velat jobba på restaurang eller liknande, och jobbet är som jag förväntade mig att det skulle vara. Vi har också en jättehärlig gemenskap, så jag är jättenöjd.

 

Är det något annat du känner att du vill ta upp?

-Jag tycker verkligen att det är jättebra att kommunen erbjuder unga en möjlighet att få in en fot på arbetsmarknaden genom sommarjobben!

 

/Hannes Björk
Sommarbloggare