Artiklar

Artiklar

Stort intresse för utbildning och jobb på Modulbetong

Kraftsamlings rekryteringssamarbete med byggindustriföretaget Modulbetong tar ny sats. Drygt två år efter att samarbetet för att utbilda arbetslösa trelleborgare till betongarbetare inleddes påbörjas en ny runda. I onsdags presenterades de första kandidaterna.

 

Byggindustriföretaget Modulbetong på Östra industriområdet i Trelleborg tillverkar och levererar prefabricerade betongelement som väggar, pelare och balkonger till byggbranschen.

 

Rekryteraren Ulf Jämhammar håller i samarbetet med byggindustriföretaget Modulbetong. På Kraftsamlings rekryteringsträff förra fredagen informerade han ett tjugotal intresserade om möjligheterna till utbildning och jobb som betongarbetare. Nästa rekryteringsträff för intresserade arbetssökande i Trelleborg hålls 30 november på Östra Vallgatan.

 

Samarbetet mellan Modulbetong och Kraftsamling Trelleborg inleddes för drygt två år sedan och är föranlett av en fortsatt stark byggmarknad och ett stort tillväxtbehov för företaget. Modulbetongs orderböcker är välfyllda för lång tid framöver. Fram till idag har samarbetet gett jobb till 23 tidigare arbetslösa trelleborgare. Nu är det dags för en ny rekryteringsomgång.

Sedan ett par veckor tillbaka har Kraftsamlings rekryterare börjat arbetet att hitta rätt personer, bland annat genom de rekryteringsträffar som Kraftsamling håller varje fredag på Östra Vallgatan i Trelleborg.

I onsdags presenterades ett första urval för Modulbetong. Från mitten av november och fram till januari kommer tre nya kandidater varje månad att starta den arbetsplatsförlagda utbildningen. Upplägget är designat för att säkra ett jämnt inflöde av kandidater som under tre månader lär sig yrket på plats hos företaget och därefter slussas in i anställning som betongarbetare. Paketet omfattar bland annat ritningsläsning, tillverkning av gjutformar, armering och betongfyllnad.

Nu ska företaget göra en slutgallring bland de först presenterade kandidaterna innan utbildningsdelen startar i mitten av november. Fredag 30 november hålls en andra rekryteringsträff för intresserade trelleborgare.