Artiklar

Artiklar

Trelleborg Basket ger unga jobbmöjligheter på loppis

Nuförtiden så är det färre och färre som slår upp en loppis när det numera finns tjänster som appen Shpock. För de som inte är familjära med Shpock så är det i princip ett Blocket fast för mindre saker som man vill ha sålt snabbt. Det kom till Sverige under våren 2016 efter att ha varit en succé runtom i Europa. Då det fortfarande är en relativt ny spelare på planen så har den fått fäste bland många unga och fungerar som ett komplement till fysiska loppmarknader, mycket på grund av sin användarvänlighet och att appen är gratis, både för säljare och köpare.

 

Trelleborg basket arrangerar loppis på flera olika ställen i Trelleborg.

 

Trots detta så har Trelleborgs basketförening, ”Pirates”, satt upp en loppisverksamhet, där Santina Drozdowska och Mikaela Borglin sommarjobbar.

 

Vilka arbetsuppgifter sköter ni?

-Vi gör allt möjligt. Städar, plockar undan, sorterar. Vi hjälper bara till i allmänhet, säger Santina.

 

Varför valde ni att jobba här?

-Jag har varit här innan och jobbat så jag kände att det passade mig att jobba här igen, säger Mikaela.

-Jag sökte mig hit via basketklubben och så fick jag jobb här, säger Santina.

 

Är jobbet som ni förväntade er?

-Jag hade verkligen ingen aning vad jag skulle förvänta mig när jag sökte, men jag är nöjd än så länge, säger Santina.

-Ja jag har ju jobbat här tidigare så jag visste vad jag gav mig in på, säger Mikaela.

 

Är loppisverksamhet något som är intressant för er framöver?

Både Santina och Mikaela var överens om att loppisen inte var mer än ett sommarjobb.

 

/Hannes Björk
Sommarbloggare