Artiklar

Artiklar

Vaktmästeri tillfredställer unga tekniker

Har man ett teknikintresse så ger vaktmästeri en värdefull inblick i hur ett tekniskt yrke kan se ut. Man är fysiskt aktiverad, sällan en tråkig stund och man får hjälpa människor när det uppstår problem. Vaktmästaryrket passar den som är händig, stark och är snabb på problemlösning.

 

Alexandra Lindholms och Mathias Ahlbergs teknikintresse görs till nytta på Liljeborgs vaktmästeri.

 

Mathias Ahlberg och Alexandra Lindholm är två unga teknikintresserade sommarjobbare som jobbar på Liljeborgskolans vaktmästeri.

 

Vad för arbete gör ni?

-Vi slänger kartonger, skräp, fixar grejer, sånt man kan tänka sig att en vaktmästare gör liksom, säger Mathias.

 

Varför just vaktmästeri?

-För mig var vaktmästeri det bästa alternativet, jag tycker att det är kul att fixa och mecka med teknik plus att det är aktivt arbete, säger Mathias.

-Jag tycker att det är kul med teknik och går själv industritekniska programmet så detta var ett jobb i min smak, säger Alexandra.

 

Är vaktmästeri något som ni skulle kunna jobba med framöver?

-Min ambition är att bli någon typ utav ingenjör så jag tror inte att vaktmästeri är ett framtidsyrke för mig, säger Mathias.

-Det är ingen omöjlighet, ett jobb är ett jobb och mitt teknikintresse hade passat, men mitt mål just nu är att bli svetsare, säger Alexandra.

 

Är jobbet som ni förväntade er att det skulle vara?

-Ska jag vara helt ärlig så förväntade jag mig mer meckande och skruvning, men det vi gör mest av är att flytta möbler, slänga skräp och sortera. Dock var det inte helt oväntat, men i helhet är jag nöjd, säger Mathias.

 

/Hannes Björk
Sommarbloggare