Artiklar

Artiklar

#15 JS Bygg först över 200 000 timmar

Tack kraftsamlare – tillsammans har ni under fyra års tid bidragit med 200 722 timmar i kampen för fler trelleborgare i arbete!

En av de senaste årens stora kraftsamlare är JS Bygg på Fraktvägen i Trelleborg. JS Bygg blev också första företag över 200 000-strecket.
Vd Carl-Fredrik Segerhagen driver ett ungt företag. Han startade byggföretaget i hemstaden Trelleborg i maj 2014, efter tre år som entreprenadingenjör på Otto Magnusson AB i Malmö. Hög kvalitet på renoveringar, ombyggnader och tillbyggnader är affärsidén.

– Jag började faktiskt som byggarbetare hos Markku Järvenpää på Reppu 1998, säger Carl-Fredrik. De sista fyra åren där var jag arbetsledare, sen satte jag mig på skolbänken och läste till byggingenjör, men tidigare har jag också jobbat som skadereglerare på försäkringsbolag.

Staben på JS Bygg består av Göran Ågren, Annika Segerhagen och Carl-Fredrik Segerhagen.
Staben på JS Bygg består av Göran Ågren, Annika Segerhagen och Carl-Fredrik Segerhagen.

På Otto Magnusson lärde han känna Göran Ågren som idag är projekt- och arbetsledare på JS Bygg och Carl-Fredriks högra hand. Tillsammans med Carl-Fredriks storasyster Annika Segerhagen utgör de tre företagets administrativa personal, ”staben”, som Göran kallar dem.
Företaget har idag 17 anställda, främst snickare, och Carl-Fredrik letar ständigt efter bra folk.

Vill vara med i upphandlingar
Att det blev JS Bygg som samlade den 200 000:e timmen i kraftsamlingskampanjen är förstås lite av en slump, men ändå inte. Carl-Fredrik har en tydlig vision om att JS Bygg ska bli större, och företaget är just nu i en period av självvald växtvärk med en omsättning på omkring 11 miljoner 2015. Årets målsättning är 16 miljoner, men är inte slutmålet.

– Dubbelt upp så börjar vi bli nöjda. 2017 vill vi omsätta i alla fall 25 miljoner, och det hänger ihop med hur många anställda jag vill ha. Byggbranschen brukar omsätta ungefär en miljon per anställd.

– Om vi når en omsättning över 20 miljoner och håller oss där under tre år kan vi dessutom vara med i olika offentliga upphandlingar, från kommunen eller Trelleborgshem till exempel.

Göran Ågren kommer från Otto Magnusson AB och har varit med sedan Carl-Fredrik startade JS Bygg 2014.
Göran Ågren kommer från Otto Magnusson AB och har varit med sedan Carl-Fredrik startade JS Bygg 2014.

Det är just behovet av personal som fått JS Bygg att på kort tid segla upp som en av de stora kraftsamlarna i Trelleborgs kommun. Företaget står för 1056 av de timmar kampanjen räknar in. Kraftsamling har sedan ett år tillbaka ett fungerande praktiksamarbete med Carl-Fredrik, och hittills har tre personer gjort praktik i företaget varav en har anställts. Ytterligare två är för tillfället aktuella på företaget.

Söker snickare
– Praktiken har varit jättebra för jag har hela tiden kunnat bilda mig en uppfattning om hur personen är, och ibland har man en jäkla tur och hittar någon som är riktigt bra. Det är inte alltid så lätt när man anställer direkt.

Carl-Fredrik håller hela tiden rekryteringsögat öppet för nya talanger och redan etablerade storheter. För tillfället är snickare på heta listan, som för många andra arbetsgivare i en bransch som varit expansiv under lång tid. Bra snickare går dock sällan arbetslösa en längre tid.

– Ja, just nu behöver vi fler snickare, men att hitta rätt person kan vara lite som att gå i en labyrint. Vi försöker hela tiden spetsa gruppen, men yrkesbeviset är inte alltid det viktigaste. Yrkeskunskapen måste däremot finnas och de måste vara självgående, vi är ju bara två som arbetsleder och det blir för tungt annars.

… säger Carl-Fredrik Segerhagen och avslutar med att ge Kraftsamling Trelleborg i uppdrag att hitta de där snickarna. Direktrekrytering, alltså. Håll utkik bland annonserna här på hemsidan.