Artiklar

Artiklar

#18 Femåring sätter Trelleborg i arbete

Fem år som egen förvaltning ska firas. Det gjorde Arbetsmarknadsförvaltningen, näst yngsta förvaltningen i Trelleborgs kommun.
Kraftsamling gick på kalas, åt tårta, lyssnade till berättelser om jobb och hittade kandidater till pågående rekryteringar.

Nu är Kraftsamling för den som inte visste det en av alla delar som tillsammans är Arbetsmarknadsförvaltningen, och behövdes förstås inte bjudas särskilt till sin egen födelsedagsfest.

Arbetsmarknadsförvaltningens femårsfirande avhölls i tisdags i förvaltningens lokaler på Gasverksgatan i Trelleborg. Jubilaren bjöd gästerna på ett välmatat program.

Från entrén och in genom byggnaden löpte en tidslinje full av nedslag i Arbetsmarknadsförvaltningens korta men händelserika historia. Tidslinjen fångade intresset från såväl “vanliga” trelleborgare, företagare och föreningsrepresentanter som kommunala tjänstemän och politiker, alla försedda med en rejäl bit femårstårta och ett glas bubblande årgångs-Pommac i händerna.

Kraftsamling Trelleborg tog plats i firandet.
– Det har varit en intensiv och väldigt trevlig dag så här långt, säger Fredrik af Winklerfelt, en av Kraftsamlings tre rekryterare på plats. Fredrik och kollegerna Helena Andersta och Zouhair Arabi-Eter ägnade större delen av dagen till att löpande band-träffa de besökare som tog chansen att spontanintervjuas på plats, för någon av de aktuella tjänster som Kraftsamling Trelleborg just nu letar kandidater till, eller för framtida jobbmöjligheter.

Kraftsamling Trelleborg serverade jobberbjudanden vid sitt bord på femårsfirandet av arbetsmarknadsförvaltningen.

Kraftsamling Trelleborg serverade jobberbjudanden vid sitt bord på femårsfirandet av arbetsmarknadsförvaltningen.

Förutom att erbjuda spontanintervjuer representerade Kraftsamling Trelleborg med ett bord till bredden fyllt av platsannonser, något som fick många besökare att stanna till, prata rekrytering, och plocka till sig någon annons. Ett bra genrep inför TFF:s näringslivsmässa i Söderslättshallen den 11 maj, där Kraftsamling förstås medverkar. Vi ses väl där? Du hittar oss i monter 65-66.

– Trycket har varit jättebra. Ett tag stod folk i kö för att få en intervju, säger Fredrik, som uppskattar det totala antalet genomförda spontanintervjuer till minst 40.

Lapp på luckan
Ett högt och jämt besökstryck märktes också kring de föredrag och presentationer som hölls i Arbetsmarknadsförvaltningens konferensutrymmen under dagen, bland annat om digital ansökan om försörjningsstöd och om Trelleborgs FF:s satsning En kraft i samhället.

Inför föredraget med Peter Mårtensson, utbildningsansvarig från KLS Ugglarps, blev det lapp på luckan. Intresset översteg antalet platser i salen.

Peter Mårtensson ansvarar för och utbildar de kandidater som Kraftsamling plockar fram till den rekryteringsutbildning* som sedan starten för några år sedan gett omkring 35 trelleborgare en yrkesutbildning och ett jobb i slakteriet. Peter berättade om företaget, rekryteringsutbildningen och yrket.

– Det var väldigt intressant att lyssna på Ugglarps. Jag vill dit på ett studiebesök och titta på verksamheten, det lät spännande, säger Charlotte Olsson, ansvarig för att presentera årets kommunala sommarjobb för ungdomar

Burlövs kommun kom för att gratulera på femårsdagen och passade på att få ett erfarenshetsutbyte med Zouhair Arabi-Eter.

Burlövs kommun kom för att gratulera på femårsdagen och passade på att få ett erfarenshetsutbyte med Zouhair Arabi-Eter.

Rekryterare Zouhair Arabi-Eter gladde sig åt att träffa spännande kandidater till jobb från bland annat Östra Grevie folkhögskola och från Humanus i Trelleborg, och åt möten med andra kommuner.

– Framför allt tycker jag det var väldigt roligt att stöta på Burlövs kommun och utbyta tankar om arbetsmarknadsarbete med dem, säger han.

Grattis Trelleborg till en livlig och aktiv arbetsmarknadsförvaltning som garanterar att jobbfrågan alltid finns på agendan.

*REKRYTERINGSUTBILDNING

Tillsammans skräddarsyr vi en yrkesspecifik utbildning som passar företagets behov och förutsättningar. Kandidaten får rätt kompetens och lär sig jobbet på plats.

Vi tar kostnaderna mot att kandidaten anställs. Kräver stort engagemang av dig som arbetsgivare men ger dig möjligheten att lära känna och forma din nya medarbetare.